Header Ads

Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Νεφώσεις και τοπικές βροχές είναι όσα θα πρέπει να περιμένουμε από τον καιρό το επόμενο διάστημα σε ορισμένες τουλάχιστον περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Οι αρχές ωστόσο διευκρινίζουν πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν περάσει και δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-07-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-07-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το μεσημέρι σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια σεΕΜΤ βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-07-2019

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

ΤΡΙΤΗ 16-07-2019

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και στη βόρεια Ελλάδα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-07-2019

Αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και σταδιακά στο βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα για μεμονωμένους όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσα από σημείωμά της διέψευσε την ανακοίνωση για ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία θα έπλητταν την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο) τις επόμενες ώρες.

Τις εν λόγω πληροφορίες μετέδωσαν νωρίτερα διάφορα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο οι επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισαν πως ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.