Header Ads

Συμπλοκή αστυνομικών και μικροπωλητών στους Αγίους Αναργύρους

Επεισόδιο ανάμεσα σε μικροπωλητές και αστυνομικούς σημειώθηκε γύρω στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στους Αγίους Αναργύρους.

Δεκάδες μικροπωλητές, κυρίως από χώρες της Αφρικής, έστησαν τους πάγκους τους στο πανηγύρι που γινόταν επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Αστυνομικοί της «ομάδας αντιμετώπισης παρεμπορίου» βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Αρχικά υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, καθώς οι μικροπωλητές δεν είχαν χαρτιά και φέρονται να αντέδρασαν στον έλεγχο, ενώ κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν και υπήρξε συμπλοκή.

Επί τόπου κλήθηκαν ενισχύσεις από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και τα κοντινά Αστυνομικά Τμήματα, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από 10 λεπτά να γεμίσει η περιοχή από αστυνομικούς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε συνολικά 9 προσαγωγές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις.

Τέλος, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαψεύδεται το σενάριο που ήθελε τους παράνομους μικροπωλητές να αρπάζουν υπηρεσιακές μηχανές των αστυνομικών.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.