Header Ads

Νέα Ζηλανδία: Ο σύζυγος ενός από τα θύματα συγχωρεί τον τρομοκράτη

Ένας άνδρας, η σύζυγός του οποίου σκοτώθηκε σε ένα από τα τζαμιά του Κράισττσερτς, την ώρα που βοηθούσε πιστούς να γλιτώσουν από τα πυρά του Μπρέντον Τάραντ, δήλωσε σήμερα ότι, συγχωρεί τον δράστη του μακελειού που σκότωσε την Παρασκευή τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

Όταν ρωτήθηκε αν συγχωρεί τον δράστη, έναν 28χρονο ακροδεξιό Αυστραλό, ο Φάριντ Άχμαντ απάντησε: «Φυσικά. Το καλύτερο είναι η συγχώρεση, η γενναιοδωρία, η αγάπη και η τρυφερότητα, το να έχει κανείς θετική στάση».

«Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ όσο οποιονδήποτε άλλο», επεσήμανε στο AFP. «Θα του έλεγα ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει ένας γενναιόδωρος, καλός άνθρωπος, ικανός να σώζει ανθρώπους αντί να τους καταστρέφει».

«Θα του ευχόμουν να αναζητήσει αυτή τη θετική στάση, ελπίζω και προσεύχομαι για εκείνον (…) Δεν του κρατώ κακία», πρόσθεσε ο Άχμαντ.

Όταν ξεκίνησε το μακελειό η σύζυγός του, η Χούσνα Άχμαντ 44 ετών, βοηθούσε τους πιστούς να βγουν από το τέμενος, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στον Φάριντ. «Φώναζε: “ελάτε εδώ, βιαστείτε” και οδήγησε πολλά παιδιά και γυναίκες στην ασφάλεια, σε ένα κήπο», εξήγησε.

«Στη συνέχεια επέστρεψε για να δει τι κάνω, διότι είμαι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και την ώρα που πλησίαζε στην πόρτα, σκοτώθηκε. Ήταν πολύ απασχολημένη να σώζει τις ζωές άλλων για να ασχοληθεί με τον εαυτό της», συνέχισε ο 59χρονος άνδρας.

«Ο άνδρας (ο Τάραντ) πυροβολούσε εναντίον του ίδιου ανθρώπου δύο ή τρεις φορές, αυτό μάλλον μας επέτρεψε να γλιτώσουμε, (…) πυροβολούσε ξανά ακόμη και τους νεκρούς», δήλωσε ο Άχμαντ.

Ο ίδιος δεν βρήκε τη σύζυγό του όταν έφυγε από το τέμενος και έμαθε για τον θάνατό της αφού είδε τη φωτογραφία της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.