Header Ads

Facebook: Ετοιμάζονται αυστηροί περιορισμοί στις live μεταδόσεις

Το ενδεχόμενο να επιβάλλει περιορισμούς στο live streaming εξετάζει το Facebook, δύο εβδομάδες μετά το μακελειό με τους 50 νεκρούς σε δύο τζαμιά στην Νέα Ζηλανδία, που μεταδόθηκε ζωντανά στην πλατφόρμα από τον δράστη της επίθεσης.

Η επικεφαλής λειτουργός, Σέρυλ Σαντμπεργκ, δήλωσε πως ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμφώνησε με τις εκκλήσεις «να κάνει κάτι περισσότερο για αυτά τα φαινόμενα».

Το αρχικό βίντεο της επίθεσης στο Κράιστσερτς είχε 4.000 προβολές πριν αφαιρεθεί. 

 «Ολοι μας στο Facebook στεκόμαστε στην πλευρά των θυμάτων, των οικογένειών τους, της μουσουλμανικής κοινότητας και όλης της Νέας Ζηλανδίας», έγραψε η Σαντμπεργκ σε επιστολή της προς την εφημερίδα New Zealand Herald.

«Πολλοί από εσάς δικαίως διερωτάστε πώς οι online πλατφόρμες όπως το Facebook χρησιμοποιήθηκαν για να κυκλοφορήσουν τα τρομερά βίντεο της επίθεσης... Εχουμε ακούσει τα παράπονα ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για αυτό - και συμφωνούμε» πρόσθεσε.

Οπως δήλωσε: «Εξετάζουμε τους περιορισμούς για το ποιος θα μπορεί να κάνει ζωντανή μετάδοση, ανάλογα με παράγοντες όπως οι προηγούμενες παραβιάσεις των κανόνων»

Το Facebook δήλωσε ότι λιγότεροι από 200 άνθρωποι παρακολούθησαν το 17λεπτο βίντεο των πυροβολισμών στο Κράιστσερτς, όσο αυτό μεταδιδόταν απευθείας,  και η πρώτη αναφορά από χρήστη ήρθε 12 λεπτά μετά την λήξη του.

Ωστόσο, αρκετοί ιστότοποι πρόλαβαν να το αναπαράγουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 1,5 εκατ. αντίγραφά του.

Προς το παρόν δεν ανακοίνωθηκαν αλλαγές πολιτικής, αλλά τονίζεται πώς το κοινωνικό δίκτυο θα ενισχύσει τους κανόνες για τη χρήση του Facebook Live και θα λάβει δραστικότερα μέσα για να αντιμετωπίσει το μίσος στις πλατφόρμες του.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα μπλοκάρει «την εξύμνηση, την υποστήριξη και την εκπροσώπηση του λευκού εθνικισμού και του διαχωρισμού» στο Facebook και το Instagram από την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: RT

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.