Header Ads

Μαφία φυλακών: Ο «μεγαλοποινικός», οι διάλογοι και οι «διευκολύνσεις»

Οι διάλογοι που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής «έκαψαν» τους δύο δικηγόρους, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές Πέμπτη για «συνεργασία» με την περιβόητη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για έρευνα που είχε κάνει η Αντιτρομοκρατική για το «ξήλωμα» εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τη φυλακή και φερόμενο αρχηγό «μεγαλοποινικό» Αλβανό κρατούμενο. Η οργάνωση φέρεται να σχεδίαζε ακόμα και συμβόλαια θανάτου.

Οι δύο δικηγόροι, ένας άντρας και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν προχθές με εντάλματα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, συνομιλούσαν με κρατουμένους και καταγράφονταν από τον «κοριό». Eγκλειστος στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Κορυδαλλού φέρεται να λέει στον 65χρονο δικηγόρο: «Της π… το κάγκελο έγινε… θέλω να μου βρεις έναν καλό δικηγόρο του Πειραιά… Ο ένας είχε τη δουλειά του, έχει μπει ο άλλος για να βοηθήσει, να μη γίνει, να χωρίσει να μην τσακώνονται και κάναν και τον άλλον, ρε φίλε, και κινδυνεύει και ο άλλος. Να είναι όμως πολύ καλός γιατί δεν γίνεται τώρα να βγάζει φυλακή τζάμπα ο άνθρωπος επειδή έχει τα προβλήματα τα δικά του ο…, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Ο δικηγόρος του απαντά: «Εντάξει, ναι, σε κατάλαβα… ωραία θα κοιτάξω να βρούμε κάποιον».

Σε άλλο διάλογο, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ο Αλβανός μεγαλοποινικός λέει στον δικηγόρο: «Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία; Και εγώ θα το κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον... Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον... για να μη… ξέρεις εσύ». Ο δικηγόρος φέρεται να του απαντά: «Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό».

Σημειώνεται, ότι ο 65χρονος δικηγόρος είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μία 45χρονη δικηγόρο, η οποία στο παρελθόν έχει υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγορος κατά την ανάκριση, του Αλβανού κρατουμένου των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της μαφίας των φυλακών.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.