Header Ads

Ο Τζορτζ Κλούνεί ζητά μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι

 Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ κάλεσε σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι ως απάντηση στη νομοθεσία του κράτους αυτού που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Deadline.com χθες Πέμπτη ο Κλούνεϊ ανέφερε τα ονόματα εννέα πεντάστερων ξενοδοχείων στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια, τα οποία ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ. Ανάμεσα τους είναι και το υπερπολυτελές Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

«Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία», κατήγγειλε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Από τις 3 Απριλίου όποιος επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Μπρουνέι κινδυνεύει να μαστιγωθεί ή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι είναι μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων παγκοσμίως.

«Με τα χρόνια έμαθα ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αιματηρά καθεστώτα δεν μπορείς να τους προκαλέσεις ντροπή», επεσήμανε ο Κλούνεϊ, γνωστός για το έργο του ως ακτιβιστής. «Όμως μπορείς να ντροπιάσει τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους θεσμούς που έχουν συναλλαγές μαζί τους και επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια», πρόσθεσε.

Αυτό δεν είναι το πρώτο μποϊκοτάζ εναντίον των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι: Το 2014 η Όπρα Γουόνφρεϊ και η Έλεν Ντετζενέρις στήριξαν μια αντίστοιχη δράση όταν η αυστηρή ισλαμική χώρα αποφάσισε να πατάξει τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές. Εξαιτίας του μποϊκοτάζ τότε ακυρώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία του Λος Άντζελες, σημείωσε ο Κλούνεϊ.

 (Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.