Header Ads

ΑΣΕΠ: Στο φουλ οι μηχανές για την έκδοση προκήρυξης 10.500 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση

ΑΣΕΠ: Στο φουλ οι μηχανές για την έκδοση προκήρυξης 10.500 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση

ΑΣΕΠ: Η Μερόπη Τζούφη σε δηλώσεις της επισήμανε πως οι διαδικασίες βαίνουν καλώς από την πλευρά του Υπουργείου με σκοπό να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 10.500 μόνιμες προσλήψεις της επόμενης διετίας.

Ο σχεδιασμός προχωρά και θέλουμε να εκδοθεί μία πράξη υπουργικού συμβουλίου, για την προκήρυξη -την επόμενη διετία- του συνολικού αριθμού των θέσεων, που έχουμε ήδη εξαγγείλει για τη γενική εκπαίδευση, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τον προγραμματισμό συνολικά 10.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών το 2020 και το 2021.

«Η προσπάθειά μας θα είναι να έχουμε το σύνολο θέσεων για τη γενική αγωγή, να υπάρξει δηλαδή πράξη του υπουργικού συμβουλίου, που να μπορεί να εξασφαλίσει το σύνολο των διορισμών, των άνω των 10.000 για την επόμενη διετία, όχι μόνο για το 2020», διευκρίνισε η υφυπουργός, καθώς αρχικά είχε γίνει γνωστός ο σχεδιασμός έκδοσης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για τους 5.250 διορισμούς, που έχουν εξαγγελθεί για το 2020.

Σε ό,τι αφορά τις 4.500 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, που έχουν προϋπολογιστεί για το 2019 και έχει εκδοθεί ΦΕΚ για την προκήρυξή τους, η κ. Τζούφη επισήμανε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η επόμενη χρονιά να βρει μόνιμους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους να υπηρετήσουν τον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης». Σχετικά με τη διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων αυτών από το ΑΣΕΠ σημείωσε ότι «από πλευράς υπουργείου έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, που μπορούν να υποβοηθήσουν τις λειτουργίες του ΑΣΕΠ, ώστε να μπορέσουμε να τρέξουμε στο χρόνο που πρέπει την προκήρυξη αυτή».

Αθανασία Βιδάλη
Από το Blogger.