Header Ads

Φοιτήτρια μπήκε σε αυτοκίνητο νομίζοντας ότι είναι Uber. Λίγο μετά βρέθηκε νεκρή

Ένας άνδρας από τη Νότια Καρολίνα διώκεται για τη δολοφονία μιας φοιτήτριας η οποία κατά πάσα πιθανότητα μπήκε κατά λάθος στο αυτοκίνητό του, νομίζοντας ότι ήταν το ταξί της εταιρείας Uber που επρόκειτο να την παραλάβει.

Ο Ναθάνιελ Ρόουλαντ, 24 ετών, κατηγορείται για την απαγωγή και τη δολοφονία της Σαμάνθα Τζόζεφσον, 21 ετών. Η νεαρή φοιτήτρια θεάθηκε για τελευταία φορά έξω από το μπαρ Five Points στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περίπου 12 ώρες αργότερα, οι φίλοι της ειδοποίησαν τις αρχές για την εξαφάνισή της, αφού κανείς δεν την είχε δει αφότου έφυγε από το μπαρ, την προηγούμενη νύχτα.

″Πιστεύουμε ότι απλώς (η Τζόζεφσον) έκανε λάθος και μπήρε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο νομίζοντας ότι ήταν το ταξί της. Άνοιξε την πόρτα, μπήκε μέσα και έφυγε, με τον ύποπτο στο τιμόνι”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολούμπια, Ουίλιαμ Χόλμπρουκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Δύο κυνηγοί βρήκαν το πτώμα της φοιτήτριας σε μια δασική περιοχή, πλάι σε έναν χωματόδρομο, λίγες ώρες αφότου καταγγέλθηκε η εξαφάνισή της.

Χάρη σε ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όχημα στο οποίο μπήκε η Τζόζεφσον ήταν ένα μαύρο Chevrolet Impala. Το πρωί του Σαββάτου ένας αστυνομικός εντόπισε ένα αυτοκίνητο που ταίριαζε στην περιγραφή και το σταμάτησε. Ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως ο αστυνομικός τον καταδίωξε και τον συνέλαβε. Αργότερα βρέθηκε αίμα και το κινητό τηλέφωνο της 21χρονης μέσα στο αυτοκίνητο.

To 2017 η Uber ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού καθώς είχαν καταγγελθεί απάτες, με οδηγούς που ισχυρίζονταν ότι εργάζονταν για λογαριασμό της. Συνιστούσε μάλιστα τους πελάτες της να συμβουλεύονται την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνό τους και να βεβαιώνονται ότι το όχημα στο οποίο σκόπευαν να μπουν ταίριαζε με εκείνο που είχαν ζητήσει να τους παραλάβει. ”Αν τα στοιχεία δεν ταιριάζουν, μην μπείτε στο αυτοκίνητο”, έγραφε σε μια ανάρτησή της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.