Header Ads

Ανατροπή: Κατέβηκε το ΦΕΚ του Ράμα για τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα

Για μια απίστευτη ανατροπή, πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια  από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης, κάνει λόγο η οργάνωση Ομόνοια της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η αλβανική κυβέρνηση εξαφάνισε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας της κυβέρνησης την απόφαση 172. Αφορούσε στην προσωρινή απαγόρευση της εγγραφής  στο υποθηκοφυλακείο της αγροτικής γης των πρώην συνεταιρισμών και γεωργικών εταιριών στις περιοχές για τις οποίες έχει ορισθεί ως προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη.

Οι εκπρόσωποι της ομογένειας αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην μεγάλη αντίδραση που υπήρχε κατά της απόφασης, εάν και διευκρινίζουν ότι το κατά ποσό η απόφαση αυτή έχει νομική ισχύ το διερευνούν οι δικηγόροι της οργάνωσης.

«Για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα», σημειώνουν και προσθέτουν: «Για αυτό τα ξεκαθαρίζουμε εμείς: Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δοθεί τίτλος ιδιοκτησίας σε κάθε Χειμαρριωτη για τη γη των πατέρων του. Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι αυτοι οι τίτλοι να εγγραφούν στο υποθηκοφυλακείο.

Όταν θα έχει γίνει αυτό, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την αλβανική κυβέρνηση για να συζητήσουμε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Με αξιοπρέπεια και σύμφωνα με τους νόμους και τα διεθνή στάνταρ. Όχι με κλεψιές και κοροϊδίες, που σκοπό έχουν να μας διώξουν από τον τόπο μας».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.