Header Ads

Απευθείας πτήσεις Αθήνα-Σεούλ από τον Απρίλιο

Δύο απευθείας πτήσεις Σεούλ-Αθήνα ξεκινούν τον Απρίλιο 2019, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, μετά τη συνάντησή της με τον Πρέσβη της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα, Σοοσούκ Λιμ.

 Η έναρξη των νέων αεροπορικών συνδέσεων Σεούλ-Αθήνας επετεύχθη μετά από διαπραγματεύσεις και κεντρικές συμφωνίες της Υπουργού με τις δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Νοτίου Κορέας, Korean Air και Asiana, και κορυφαίους ταξιδιωτικούς ομίλους της κορεατικής αγοράς.

Ο Πρέσβης της Νοτίου Κορέας συνεχάρη την κ.Κουντουρά , για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και οδήγησαν στη έναρξη δύο νέων απευθείας πτήσεων Σεούλ-Αθήνα τον φετινό Απρίλιο, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα, την ενημέρωσε ότι σε συνέχεια των επαφών της Υπουργού και των αρμόδιων Υπουργείων της κυβέρνησης, για την προσέλκυση στην Ελλάδα κινηματογραφικών - τηλεοπτικών παραγωγών, το δημοφιλές δίκτυο της Νοτίου Κορέας JTBC, θα πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος των γυρισμάτων νέας τηλεοπτικής K-Drama σειράς στην Αθήνα, Μονεμβασιά και Ναύπλιο, και τους προσεχείς μήνες έπονται επιπλέον παραγωγές.

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η αγορά της Νότιας Κορέας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και με τις ισχυρές διμερείς συνεργασίες η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών έχει καταγράψει πολύ υψηλή αύξηση άνω του 50% την τριετία 2016-2018. Επεσήμανε τις διαπραγματεύσεις που είχε από το Σεπτέμβριο 2018 με ταξιδιωτικούς ομίλους και αεροπορικές εταιρείες, για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των δύο χωρών, που οδήγησαν στη έναρξη των δύο πτήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.