Header Ads

Πόσο σημαντικό είναι να βρούμε το όραμά μας στη ζωή;

Σας είναι γνώριμο πώς σαν παιδιά έχουμε όνειρα να γίνουμε πυροσβέστες ή αστυνομικοί ή ποδοσφαιριστές, κλπ, όταν μεγαλώσουμε;Θα σας φέρω στο παρόν και θα σας ρωτήσω κάτι πιο οικείο για σας: για τα ψώνια σας κάνετε λίστα; για ένα δείπνο στο σπίτι με φίλους οργανώνεστε πριν; Για ένα καλοκαιρινό ταξίδι για το οποίο ανυπομονείτε, για αυτό κάνετε καθόλου σχεδιασμό και προγραμματισμό; Φαντάζεστε εκ των προτέρων πώς θα είναι και σκέφτεστε όλα τα πρέπει και δεν πρέπει; Λοιπόν, η απάντηση - τουλάχιστον για τους περισσότερους - είναι ναι!

Εάν κάποιους από εσάς δεν σας εκφράζουν τα παραδείγματά μου, τότε προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι που πραγματικά λαχταρούσατε ή κάτι που θέλατε να αγοράσετε ή ακόμα κάποιον που επιθυμούσατε πάρα πολύ να γνωρίσετε. Και σκεφτείτε όλα τα βήματα που κάνατε μέχρι που αυτό που επιθυμούσατε συνέβη στην πραγματικότητα. Μπορείτε να θυμηθείτε την προσμονή, τον προσεκτικό σχεδιασμό, τη χαρά, τον απίστευτο χρόνο που ξοδεύτηκε σε σκέψεις και ονειροπολήσεις; Τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, αλλά καταφέρατε να ξεπεράσετε; Αυτό σας θυμίζει κάτι;

Αυτό που εννοώ είναι: έχετε παρατηρήσει ότι ζούμε όλη μας τη ζωή μόνο για αυτές τις λίγες στιγμές, ώρες, μέρες; Τις μέρες που ανυπομονούμε να πάμε σε αυτό το πάρτυ, τις μέρες που θα είμαστε διακοπές, ή τη μέρα που πληρωνόμαστε στη δουλειά; Αλήθεια αξίζει να ζούμε μόνο για ένα μικρό μέρος της ζωής μας; Αξίζει να γυρνάμε από δω κι από κει σαν ρομπότ κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, μέχρι να έρθουν αυτές οι όμορφες στιγμές; Και μόλις αυτές τελειώνουν, να επιστρέφουμε στη ρουτίνα μας και να τις αναπολούμε με νοσταλγία ή να επενδύουμε όλη μας τη δημιουργικότητα και τα όνειρα στο επόμενο γεγονός;

Συνεπώς, γιατί να μη ζούμε έτσι κάθε μέρα, κάθε λεπτό της κάθε μέρας, του κάθε μήνα, του κάθε χρόνου; Γιατί να μην είμαστε δημιουργικοί, ευτυχισμένοι, ενθουσιώδεις, αισιόδοξοι, θετικοί και δυνατοί κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας;

Πώς γίνεται αυτό;Γίνεται όταν βρίσκουμε το όραμά μας στη ζωή! Το δικό μας μοναδικό για τον καθένα μονοπάτι στη ζωή, το μονοπάτι όπου θα αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τα χαρίσματα για την επίτευξη ενός σκοπού που μας γεμίζει!

Γιατί όταν έχουμε μια ιδέα, ένα όραμα που εκφράζει όλη μας την ύπαρξη, τότε όλα όσα κάνουμε γίνονται για αυτό το μεγάλο όνειρο! Μας καθορίζει, ανοίγει την καρδιά μας και όλες μας τις αισθήσεις, ώστε με κάθε βήμα μας να ερχόμαστε πιο κοντά στο όνειρό μας! Οι ζωές μας αρχίζουν να αποκτούν ένα βαθύτερο νόημα! Είναι σαν παζλ… ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι όλα όσα έχουμε κάνει στη ζωή μας μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει για ένα σκοπό. Ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι είχαμε στη διάθεσή μας μια βαλίτσα με πολύτιμους λίθους, οι οποίοι τώρα αξιοποιούνται για την επίτευξη του ονείρου μας!

Και συνειδητοποιούμε ότι όλες οι μεγάλες εμπειρίες, ακόμα και οι επώδυνες, οι πτώσεις, οι απογοητεύσεις, οι απώλειες, τα χαρίσματα, οι δεξιότητες, οι άνθρωποι που συναντήσαμε, οι άνθρωποι που μας πλήγωσαν, όλα όσα έχουμε περάσει, μας έφεραν ακριβώς σε αυτή τη θαυμάσια στιγμή! Τη στιγμή της επανεκκίνησης, τη στιγμή της δημιουργίας!

Λένε ότι η ζωή απλά συμβαίνει… αλλά είμαστε εμείς που υποσυνείδητα δημιουργούμε τη ζωή μας! Δώστε λοιπόν στα όνειρα και στο όραμά σας, στο εσωτερικό παιδί το χώρο να βρει το πάθος του και θα ζήσετε μια ζωή αφθονίας, αγάπης, γαλήνης… μια ζωή ολοκληρωμένη! Γίνετε η αλλαγή και εμπνεύστε τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας!

 

Maryam Rezaei
Από το Blogger.