Header Ads

Ευρω-χάος στα τραίνα: Ενας Brexiteer(;) με μία σημαία του Αγίου Γεωργίου έκλεισε τη γραμμή του Eurostar

Ενας 44χρονος με μία σημαία η οποία φέρει το έμβλημα του Αγίου Γεωργίου (προστάτη της Βρετανίας, κατά τους Βρετανούς) έμεινε σκαρφαλωμένος επί 12(!) ώρες στον σιδηροδρομικό σταθμό του St Pancras στο Λονδίνο και προκάλεσε το απόλυτο χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης. Ολα αυτά, πιθανότατα για το Brexit...

Το τραίνο Eurostar που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες - και μέσω αυτών με ολόκληρη την Ευρώπη - ακινητοποιήθηκε. Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή που περνά από το τούνελ κάτω από την θάλασσα της Μάγχης, εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες καθημερινά. Αποτέλεσμα: τεράστιες ουρές οργισμένων επιβατών σχηματίστηκαν στους σταθμούς, ενώ ουδείς αρμόδιος ήταν καταρχήν σε θέση να τους απαντήσει, για το πότε θα επαναλειτουργούσε η γραμμή...

 Επισήμως, τα κίνητρα του ανθρώπου που σταμάτησε τα τραίνα στη...μισή Ευρώπη, δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ωστόσο, η βρετανική Daily Mirror τον χαρακτηρίζει «διαδηλωτή για το Brexit», ενώ μία Βρετανή ευρωβουλευτής έκανε πικρό χιούμορ...παρατηρώντας ότι ένας διαδηλωτής που θέλει να εγκαταλείψει η χώρα την Ευρώπη, την υποχρέωσε να παραμείνει...στις Βρυξέλλες!

«Αισθάνομαι πως αυτό είναι συμβολικό για το - συγχωρέστε με - αντιφατικό χάος (του Brexit)» έγραψε στο Twitter η Μόλι Σκοτ που ανήκει στο κόμμα των Πράσινων. 

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τελικά τον άνδρα, ο οποίος κρατήθηκε για παραβίαση και παρεμπόδιση, έχοντας περάσει όλη τη νύχτα στη στέγη του σιδηροδρομικού σταθμού St Pancras του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας για τις Μεταφορές.

Μια εκπρόσωπος της Eurostar δήλωσε νωρίτερα, ότι όλες οι υπηρεσίες είχαν ανασταλεί μέχρι τουλάχιστον τις 11:45 ώρα Ελλαδος (0945 GMT).

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.