Header Ads

Μαλί: Συνελήφθησαν πέντε άνδρες για τη σφαγή 157 χωρικών

Οι αρχές του Μαλί συνέλαβαν πέντε άνδρες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη σφαγή τουλάχιστον 157 χωρικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εισαγγελέας, μετά την επίθεση αυτή, μία από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα αυτή εδώ και δεκαετίες.

Η επιδρομή, στις 23 Μαρτίου, από κυνηγούς της φυλής Ντόγκον στο χωριό Ογκοσάγκου, της αντίπαλης φυλής των κτηνοτρόφων Φουλάνι, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της έξαρσης της εθνοτικής και τζιχαντιστικής βίας όχι μόνο στο Μαλί αλλά και στις γειτονικές του χώρες, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα.

Η άσκηση διώξεων για βίαιες πράξεις που σχετίζονται με τις συγκρούσεις αυτές στην περιοχή του Σάχελ είναι κάτι το σπάνιο. Η ατιμωρησία είναι ένας από τους λόγους που οι κοινότητες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για να εκδικηθούν τους σκοτωμούς.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής Μόπτι, τον Άζα Ουλντ Μοχάμεντ Ναζίμ, κάποιοι από τους τραυματίες αναγνώρισαν τους πέντε υπόπτους, που έχουν επίσης τραυματιστεί και νοσηλεύονται. Όπως είπε, αυτοί οι πέντε μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Μπαμακό και νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν στείλει στην περιοχή μια αντιπροσωπεία τους για να ερευνήσει τους φόνους ενώ το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι τα εγκλήματα αυτά ενδέχεται να υπόκεινται στη δικαιοδοσία του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.