Header Ads

Γιατί ο Λίαμ Νίσον ζητά συγνώμη από το κοινό του

Άργησε λίγο αλλά ήρθε η ώρα να ζητήσει συγνώμη. Ο λόγος για τον διάσημο ηθοποιό Λίαμ Νίσον ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα πραγματοποίησε κάποιες δηλώσεις που οι περισσότεροι έσπευσαν να καταδικάσουν. Ειδικότερα, ο ίδιος είχε πει πως για μέρες έψαχνε έναν μαύρο άνδρα τον οποίο αν έβρισκε θα σκότωνε. Ο Νίσον είχε προβεί στη συγκεκριμένη δήλωση μετά το βιασμό μιας φίλης του από έναν Αφροαμερικανό.

Τώρα ο ίδιος απολογείται για τα όσα είπε τα οποία μάλιστα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο ηθοποιός μίλησε για μια «παρορμητική καταγγελία» και ζήτησε συγνώμη για τις «απαράδεκτες σκέψεις και ενέργειες του» τονίζοντας πως «παρεξηγήθηκε και πλήγωσε πολλούς ανθρώπους» σε μια προσπάθεια να εξηγήσει όλα όσα ένιωθε.

«Το τελευταίο διάστημα μίλησα με διάφορους ανθρώπους που μου είπαν πως πληγώθηκαν από τα όσα είπα και την παρορμητική μου αφήγηση για τον βιασμό της αγαπημένης μου φίλης πριν από περίπου σαράντα χρόνια», σημείωσε.

«Τα συναισθήματά μου από αυτό που συνέβη προκάλεσε παράλογες σκέψεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είμαι. Απέτυχα να εκφραστώ σωστά και πλήγωσα κόσμο που με αγαπά σε μια εποχή που η γλώσσα γίνεται τόσο συχνά όπλο και μια ολόκληρη κοινότητα αθώων ανθρώπων στοχεύεται από πράξεις οργής», συμπλήρωσε ο Νίσον, ενώ κλείνοντας τον λόγο του είπε πως δεν συνειδητοποίησε τον αντίκτυπο που θα είχαν οι σκέψεις του στην κοινωνία.

Υπενθυμίζεται πως ο αγαπημένος ηθοποιός τον περασμένο μήνα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει με αφορμή την κυκλοφορία του «Cold Pursuit» είχε πει για τον δράστη του βιασμού της φίλης του: «Πήγαινα πάνω κάτω σαν τον τρελό για περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να τον εντοπίσω. Να συναντήσω κάποιον μαύρο μπα@@@ που θα βγαίνει από την παμπ. Ήθελα να τον σκοτώσω».

«Μου πήρε μία με μιάμιση εβδομάδα για να το ξεπεράσω. Μου έλεγαν ”πού πηγαίνεις;” και τους έλεγα ”πάω μια βόλτα”», είπε ο Νίσον, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν ένα απαίσιο χρονικό διάστημα. Ανέφερε επίσης ότι έχοντας μεγαλώσει στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια των ταραχών του έδωσε μία ιδέα του αισθήματος της ανάγκης για εκδίκηση και του πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να αποβεί.

(Με πληροφορίες από Guardian)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.