Header Ads

Ελληνικό: 6 μήνες με αναστολή στο διαχειριστή του μοιραίου λούνα παρκ

Με την επιβολή ποινής φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, σε βάρος του διαχειριστή του λούνα-πρκ στο Ελληνικό, καθώς και του συντηρητή των παιχνιδιών, έπεσε αυλαία στην εκδίκαση ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της υπόθεσης θανάτου του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου και του σοβαρού τραυματισμού της 11χρονης αδελφής του στις 27 Απριλίου 2014.

Το δικαστήριο δεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που είχε απαγγελθεί για τον θάνατο του παιδιού σε πλημμέλημα - απόφαση που λειτούργησε ευνοϊκά στις ποινές των δύο βασικών κατηγορουμένων . Με την απόφασή τους, οι δικαστές κήρυξαν ενόχους τον διαχειριστή του χώρου και τον ιταλικής υπηκοότητας διαχειριστή και συντηρητή των παιχνιδιών, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια, αντί της ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο.

Ένοχο επίσης έκριναν έναν ακόμη κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί, για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, στον οποίο επέβαλαν ποινή 2 ετών με αναστολή.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, εργαζόμενοι στον χώρο, πακιστανικής καταγωγής , κρίθηκαν αθώοι.

Το δυστύχημα είχε γίνει όταν 13χρονος και η αδελφή του θέλησαν να παίξουν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες και μπήκαν σε μία από αυτές. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός άνεμος, που παρέσυρε την τεράστια μπάλα. Η μπάλα αιωρήθηκε χτυπώντας σε κιγκλιδώματα και τελικά έπεσε με δύναμη και σφηνώθηκε σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες. Το αγόρι υπέστη θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ η αδελφή του θλάση στον πνεύμονα. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.