Header Ads

Τα έξι πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου

Μια παλιά φυλακή, μια γυάλινη μπάλα που κρέμεται από τον γκρεμό, ένα αεροπλάνο. Αυτά είναι μερικά από τα πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου. 

Το Outside τα παρουσιάζει: 

 Ύπνος σε ερπυστριοφόρο  

Το La Plagne στις γαλλικές Άλπεις έχει μετατρέψει ένα από τα παλιά του ερπυστριοφόρα για χιόνι σε ένα πολυτελές δωμάτιο. Ένας οδηγός θα σας παραλάβει από τους πρόποδες μαζί με το «δωμάτιό» σας και θα σας μεταφέρει σε ένα ψηλό σημείο με θέα όπου θα σας αφήσει μόνους σας να απολαύσετε τη νύχτα και το χιόνι. Εκτός από το υπέρδιπλο κρεβάτι, το ερπυστριοφόρο είναι εξοπλισμένο με καφετιέρα, minibar, μπάνιο και... τζακούζι (για 320 ευρώ).

Μένοντας σε μεταλλικό σιλό

Στο SiloStay θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε σε μεταλλικά σιλό. Βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και διαθέτει 8 σουίτες. Πρόκειται για διώροφες κατασκευές, όπου κάτω βρίσκεται η κουζίνα και πάνω το δωμάτιο (από 138 δολάρια).  

Στο χείλος του γκρεμού 

Αν ποτέ επισκεφτείτε το Skylodge Adventure Suites, θα βρίσκεστε στην κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού. Εντυπωσιακά δωμάτια φτιαγμένα μέσα σε μια γυάλινη σφαίρα στην Ιερή Κοιλάδα στο Περού. Από 411 δολάρια. 

Ένα αεροπλάνο μέσα στο πράσινο

Στην Κόστα Ρίκα ένα παλιό αεροπλάνο Boeing 727 του 1965 έχει μετατραπεί σε μια υπέροχη σουίτα. Ανήκει στο Hotel Costa Verde, και εάν... φοβάστε τα αεροπλάνα ακόμη και όταν βρίσκονται στο έδαφος, το ξενοδοχείο διαθέτει και κανονικά δωμάτια. 

Το στάσιμο τρένο 

Στην Μοντάνα, 30 μίλια από την είσοδο του Glacier National Park, το Izaak Walton Inn έχει μετατρέψει σε δωμάτιο βαγόνι τρένου. Θέλοντας μάλιστα να διατηρήσει τα παραδοσιακά στοιχεία, το δωμάτιο δεν έχει ούτε τηλεόραση, ούτε κλιματισμό, ούτε τηλέφωνο, ενώ δεν υπάρχει σήμα στο κινητό. Η τέλεια απομόνωση δηλαδή. Μόνο από 169 δολάρια. 

Μένοντας σε μια φυλακή 

Άλλοι προσπαθούν να δραπετεύσουν, άλλοι πληρώνουν για να μείνουν. Στην Αυστραλία, στο Mount Gambier, υπάρχει το Old Mount Gambier Gaol (όπου Gaol είναι η φυλακή στα αρχαία αγγλικά) . Τα δωμάτια φτιάχτηκαν σε αυτή την παλιά φυλακή και διατηρούν πολλά στοιχεία από την παλιά... αίγλη. Όμως έχουν διακοσμηθεί με όμορφα κρεβάτια και σεντόνια, αν και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κρατηθεί οι κουκέτες. Οι τιμές ιδιαίτερα οικονομικές: 21 δολάρια για ένα απλό δίκλινο και 65 για το σπίτι που διαθέτει και κουζίνα.   

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.