Header Ads

Ρωσίδες καθηγήτριες «γδύνονται» σε ένα hashtag υποστηρίζοντας το δικαίωμά τους να είναι σέξι

Δασκάλες στην Ρωσία γδύνονται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για μια συνάδελφο που έχασε την δουλειά της λόγω παραπόνων ότι ντύνεται ως «πόρνη» λόγω φωτογραφιών στα κοινωνικά μέσα με κοντά φορέματα και μαγιό.

Η Τατιάνα Καβσινίκοβα, 38 ετών, κατηγορήθηκε ότι το ντύσιμο της ήταν προκλητικό. Τώρα όμως με το hashtag #учителятожелюди που σημαίνει «οι δάσκαλοι είναι και αυτοί άνθρωποι» έχει κερδίσει παγκόσμια υποστήριξη από εκατοντάδες γυναίκες συναδέλφους οι οποίες περήφανα δημοσιεύουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους.

Η Αναστάζια, δασκάλα της ρωσικής γλώσσας στο Ιβάνοβο, είπε πως η Τατιάνα από την Σιβηρία είναι κολυμβήτρια και στις φωτογραφίες για τις οποίες κατηγορήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου και μερικούς γονείς, φοράει μαγιό γιατί συνδέεται με την αθλητική της δραστηριότητα.

Δημοσιεύοντας και την δική της φωτογραφία στο ίντερνετ προκάλεσε το αφεντικό της να την απολύσει αν δεν την εγκρίνει.

«Πως νομίζετε ότι πρέπει μια σύγχρονη δασκάλα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των γονέων και των ανωτέρων τους; Με βάση την οικογενειακή της κατάσταση; το μέγεθος στήθους; το μήκος της φούστας ή με βάση τα χόμπι;».

Μια καθηγήτρια Αγγλικών στην Σιβηρία εναντιώθηκε στην δίωξη της Αλιόνα Ταράσοβα επειδή φόρεσε και αυτή μαγιό.

«Οι δάσκαλοι δεν είναι και αυτοί άνθρωποι; Πως μια φωτογραφία με μαγιό προσβάλει την αξιοπρέπεια κάποιου άλλου;» δήλωσε εξοργισμένη στην daily mail.

Mια άλλη δασκάλα, η Ιρίνα Κατσούμπα αψήφησε τα αφεντικά της και δημοσίευσε μια φωτογραφία της γράφοντας: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να φοράμε μαγιό, να έχουμε τατουάζ και να κάνουμε πίρσινγκ; Γιατί όχι;».

Η Τατιάνα Καβσινίκοβα έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες της με μαθήτριες, στις οποίες φοράει είτε κοντά φορέματα και τακούνια είτε μαγιό, προκαλώντας την οργή των γονιών αλλά και της διευθύντριας, Όλγα Γκέιν.

«Έτσι ντύνονται μόνο πόρνες. Ψηλά τακούνια, φορέματα πάνω από τα γόνατα και όλα έξω. Ποιόν προσπαθείς να δελεάσεις; δεν μπορείς να λέγεσαι δασκάλα», δήλωσε η διευθύντρια σε μια συνέντευξη στα τοπικά μέσα.

Τον Φεβρουάριο είχε προσπαθήσει να την απολύσει αλλά την απέτρεψαν μερικοί γονείς που υποστήριξαν την Τατιάνα. Ωστόσο η ίδια παραιτήθηκε μετά τον συνεχή παρενόχληση που δεχόταν στο σχολείο.

Η πράξη της ώθησε τον περιφερειακό υπουργό παιδείας Μαξίμ Κοστένκο να της βρει άλλη δουλειά χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά της διευθύντριας ως ξεπερασμένη.

«Ένα σύγχρονο σχολείο χρειάζεται εκπαιδευτικούς που προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον αθλητισμό. Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα λάθος με τις φωτογραφίες της κ.Καβσινίκοβα».

 

Πηγή: daily mail

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.