Header Ads

«Πώς να εντοπίσετε έναν Εβραίο» - Οργή στην Πολωνία με πρωτοσέλιδο τίτλο

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πολωνία το πρωτοσέλιδο εφημερίδας που κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τον τίτλο «Πώς να εντοπίσετε έναν Εβραίο».

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Μίχαλ Καμίνσκι, ο οποίος διαπίστωσε έκπληκτος ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα βρισκόταν, μεταξύ άλλων, σε κιόσκι στο κοινοβούλιο της χώρας.

Στο άρθρο της ντροπής, η δεξιά εβδομαδιαία εφημερίδα Tylko Polska (μτφ. Μόνο Πολωνία) δίνει οδηγίες για εντοπισμό των Εβραίων με βάση το όνομα και το πρόσωπό τους, καθώς και για την αντιμετώπιση των «δραστηριοτήτων τους στην παραπληροφόρηση». Στόχος της είναι «να διδάξει στους αναγνώστες τα ονόματα, τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, τις εκφράσεις, τις εμφανίσεις, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τις μεθόδους λειτουργίας των Εβραίων, καθώς και τις «δραστηριότητες παραπληροφόρησης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο

«Πώς μπορούν να νικηθούν; Αυτό δεν μπορεί, πλέον, να συνεχιστεί» γράφει το πρωτοσέλιδο, το οποίο περιλαμβάνει μια φωτογραφία του Αμερικανού ιστορικού με πολωνική καταγωγή, Γιαν Γκρος, του οποίου τα έργα για το Ολοκαύτωμα τον έχουν κάνει συχνά στόχο των δεξιών.

Η εφημερίδα, που εκδίδεται από έναν τοπικό εθνικιστή πολιτικό, πωλείτο σε ένα περίπτερο που βρίσκεται στο πολωνικό κοινοβούλιο, όπου ανακαλύφθηκε από τον Καμίνσκι. «Είναι απόλυτο σκάνδαλο να πωλούνται εδώ στο Σέιμ (σ.σ. κοινοβούλιο), τέτοιες άσεμνες εφημερίδες, που είναι λες και έρχονται κατευθείαν από τον Τύπο της ναζιστικής εποχής», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες να κατηγορούν την κυβέρνηση για αδράνεια στην αντιμετώπιση κηρυγμάτων μίσους.

Πηγή: RT

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.