Header Ads

Σε 56 ανέρχονται οι νεκροί στο Μαλάουι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Ο αριθμός των νεκρών στο νότιο Μαλάουι από τις πλημμύρες, έφτασε τους 56, σύμφωνα με τις δηλώσεις των επίσημων αρχών την Τετάρτη, με την χώρα να είναι σε επιφυλακή για τον τροπικό κυκλώνα που πλησιάζει τις επόμενες ώρες.

Περίπου 83,000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί από τις καταιγίδες που ξεκίνησαν πριν μία εβδομάδα, με συνέπεια οι όχθες των ποταμών να καταρρεύσουν, κάτι που οδήγησε σε αφανισμό ολόκληρων περιοχών και να σταματήσει τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση πολλών χωριών.

Το Μαλάουι βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς τις επόμενες ώρες ο τροπικός κυκλώνας « Αϊντάι», αναμένεται να πλήξει την περιοχή Μπέιρα, στην γειτονική Μοζαμβίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Τμήματος Κλιματολογικής Αλλαγής και Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο διευθυντής Γιόλαμ Ενκόκου, ανέφερε πως ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με σφοδρούς ανέμους, θα πλήξουν πρώτα την Μοζαμβίκη, μετά το Μαλάουι και στη συνέχεια την Ζιμπάμπουε.

Ο Πρόεδρος του Μαλάουι, Πήτερ Μουταρίκα, ανέφερε πως η περιοχή του Μαλάουι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές καταστροφές, με αποτέλεσμα να ακυρώσει την μετάβασή του στο βόρειο τμήμα της χώρας, ούτως ώστε να επισκεφτεί τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Πηγή: Reuters

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.