Header Ads

ΗΠΑ: Οχι στην εκταμίευση 1 δις. για το τείχος του Τραμπ λέει η αρμόδια Επιτροπή

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Σάναχαν, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι αποδεσμεύει ποσό ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την οικοδόμηση τμήματος του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όμως την Τρίτη η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε το σχέδιο του Πενταγώνου.

Ο Σάναχαν είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το υπουργείο του μετέφερε το ποσό αυτό από άλλα κατασκευαστικά σχέδια του στρατού, προκειμένου να βοηθήσει στην οικοδόμηση του τείχους που θέλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής, Aνταμ Σμιθ, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει την προτεινόμενη χρήση των πόρων του Πενταγώνου.

«Το υπουργείου Εθνικής Αμυνας προσπαθεί να παρακάμψει το Κογκρέσο και την αντίθεση του αμερικανικού λαού στη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων για το χτίσιμο ενός άχρηστου τείχους και ο στρατός πληρώνει το τίμημα» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Σμιθ.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο να κατασκευάσει αυτό το τμήμα του τείχους, μήκους 91 χιλιομέτρων, στην περιοχή του Ελ Πάσο, στο Τέξας.

 Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.