Header Ads

Smart Cities Conference 2019: Ένα συνέδριο με υψηλό δείκτη I.Q. και βιωσιμότητας

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 7o Smart Cities Conference 2019 στις 13 Μαρτίου 2019, στο  Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώνοντας περισσότερα από 400 στελέχη, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τάσεις και τις τεχνολογίες που οδηγούν τις πόλεις στην επόμενη ημέρα, να δικτυωθούν και να γνωρίσουν από κοντά στα booth των εκθετών τις λύσεις που προσφέρονται.

Δύο μήνες πριν από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά από μία μακρά περίοδο που οι πόροι ήταν περιορισμένοι, οι πόλεις έχουν «μπει» ήδη στη διαδικασία να ανακαλύπτουν νέες πηγές εισροής εισοδημάτων αξιοποιώντας καθεμία τα ανταγωνιστικά της χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι, οι Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια καλούνται να μετασχηματιστούν σε «επιχειρηματικές» μονάδες, να κινητοποιήσουν το ανθρώπινο κεφάλαιό τους και να αξιοποιήσουν τις υποδομές τους και τις προσφερόμενες τεχνολογίες, ώστε να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε οικονομική ανάπτυξη, απασχόληση και ποιότητα ζωής για τους πολίτες τους.

Μένοντας πιστό στο μότο του “Think globally, act locally”, το Smart Cities Conference 2019 «φιλοξένησε» και φέτος μια σειρά από καταξιωμένους διεθνείς ομιλητές. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό «ταξίδι» είχε συχνές (και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες) στάσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με υψηλό δείκτη Ι.Q. και βιωσιμότητας με ξεναγούς τους: Prieto Borja (Μαδρίτη),Dave Carter (Μάντσεστερ),Evdoxia Kouraki (Γκέτεμποργκ), Professor Carlos Moreno (Παρίσι), Joel Myers (Δουβλίνο). Στη συνέχεια, οι Ho-Shik Limκαι Dr. Tara Shirvani (από την European Bank for Reconstruction and Development) «μίλησαν» για τους πιθανούς τρόπους άμεσης χρηματοδότησης αντίστοιχων πρωτοποριακών έργων σε ελληνικές πόλεις.

Στο www.smartcitiesconference.gr μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση και να «κατεβάσετε» τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Χρυσοί χορηγοί του 7ου Smart Cities Conference ήταν η Cosmote και η Cisco, Χορηγοί η Γνώμων Πληροφορικής, η INTELLISOFT, η Intracom Telecom και η SingularLogic - SenseOne και Υποστηρικτές η Elite Areas, η Engie, η ΙΒΙ και η Novoville.  

Sponsored Content / HuffPost Greece
Από το Blogger.