Header Ads

Στη Γαλλία για εξέταση τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing της Αιθιοπίας

Στο Παρίσι εστάλησαν την Πέμπτη τα μαύρα κουτιά του Boeing Max 7 που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή στην Αιθιοπία, οδηγώντας στο θάνατο τους 157 επιβαίνοντες.

Η ελεγκτική αρχή αεροπορικών ατυχημάτων της Γαλλίας (BEA), θα αναλάβει την ανάλυσή τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες της τραγωδίας. Οι Γάλλοι ερευνητές καλούνται να εξετάσουν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της πτήσης και τις ηχογραφημένες συνομιλίες στο πιλοτήριο.

 

Ενας υπάλληλος της BEA δήλωσε στο Associated Press ότι τα μαύρα κουτιά έφτασαν στη Γαλλία, αλλά δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο για το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει η ανάλυση.

Η BEA έχει εμπειρία με έρευνες για πολλά αεροπορικά ατυχήματα παγκοσμίως και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Σε πολλές περιπτώσεις έχει κληθεί να διερευνήσει αεροπορικά δυστυχήματα με Airbus, επειδή ο κατασκευαστής εδρεύει στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται πως περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., έχουν καθηλώσει στο έδαφός τους τα αεροσκάφη 737 Max 8, μετά τη δεύτερη πολύνεκρη συντριβή τους τελευταίους πέντε μήνες.

(με πληροφορίες από Associated Press, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.