Header Ads

ΑΣΕΠ: Μπαράζ από μόνιμες προσλήψεις προλαβαίνουν το «πάγωμα» λόγω εκλογών

photo: Eurokinissi

Σε αγώνα δρόμου φαίνεται ότι θα επιδoθούν οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ αφού έρχεται μπαράζ με προεκλογικές μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο. Ήδη η κυβέρνηση νομοθέτησε την πρόβλεψη για διορισμούς επιτυχόντων για τις προκήρύξεις που θα προλάβουν να εκδοθούν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του νέου νόμου επιτρέπονται πλέον οι διορισμοί και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ι.δ.α.χ. στους ο.τ.α. α΄και β΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, εφόσον οι σχετικές προκηρύξεις δημοσιευθήκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) πριν την προκήρυξη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Ποιες προκηρύξεις όμως προλαβαίνουν το πάγωμα των εκλογών.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση ήδη έχει σταλεί η προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ και πρόκειται να εκδοθεί άμεσα σε ΦΕΚ και να καθοριστούν οι προθεσμίες αιτήσεων.

Με την παραπάνω προκήρυξη θα προσληφθούν 1.116 μόνιμοι κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Ακόμη μια προκήρυξη που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της έκδοσης σε ΦΕΚ είναι αυτή των 12 μονίμων υπαλλήλων στη Βουλή των Ελλήνων. Το αμέσως επόμενο διάστημα το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τις προθεσμίες για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Γ/2019 η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση εξήντα (60) θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Θα προσληφθεί προσωπικό μίας, μόνο, ειδικότητας: ΔΕ Λογιστικού- Ταμιακού (διοικητικές θέσεις)

Η γνώση χειρισμού Η/Υ και η άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι στα (απαραίτητα) προαπαιτούμενα για την συμμετοχή στην διαδικασία

Επίσης ήδη εγκρίθηκε το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (31.1.2019) για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 258 υπαλλήλων στο νέο κατάστημα κράτησης Δράμας και 381 στις λοιπές φυλακές της χώρας μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, προβλέπονται συνολικά οι ακόλουθες θέσεις:

234 φύλακες, 204 εξωτερικοί φρουροί, 28 ιατροί, 51 νοσηλευτές, 25 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι, 5 κοινωνιολόγοι, 7 εγκληματολόγοι, 7 μηχανικοί, 11 πληροφορικοί, 53 διοικητικοί και 9 λοιπών ειδικοτήτων.

Η σχετική προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η προκήρυξη, αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής, θα γίνει από το ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με «την πλήρη στελέχωση των καταστημάτων κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια, όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη».

Η μεγάλη προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 μονίμων στην Ειδική Αγωγή

Εντός του Μαρτίου θα γίνει η προκήρυξη για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2019-2020», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου, το υπ. Παιδείας κατέθεσε τροπολογία για την έκδοση και υλοποίηση του νέου συστήματος διορισμών που ανοίγει την πόρτα της μόνιμης πρόσληψης σε 15.000 εκπαιδευτικούς με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εξακολουθούν να διορίζονται αναπληρωτές ενώ το σύστημα θα είναι ενιαίο τόσο για μόνιμους όσο και για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Η προϋπηρεσία θα μοριοδοτείται μέχρι τους 120 μήνες. Λόγω του ότι καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός, πρόκειται να δημιουργηθεί πλαίσιο για να αναγνωριστούν οι δυνατότητες σε ακαδημαϊκά προσόντα σε νέους πτυχιούχους, ενώ θα υπάρχει και ειδικός πίνακας που θα αφορά τα κοινωνικά κριτήρια.

Όπως αναφέρει η απόφαση που ήδη έχει ανάψει το πράσινο φώς, με προκήρυξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται αμέσως μετά την έκδοση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ και η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr) και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (www.minedu.gov.gr), καθώς και στο «Πρόγραμμα Διαύγεια» (https://diavgeia.gov.gr/) θα καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., να υποβάλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται ενώπιον του ΑΣΕΠ με την αίτηση υποψηφιότητας για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, ανά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, για τον διορισμό τους ως μόνιμων ή/και την πρόσληψή τους ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομισθίων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ορίζεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 60 Νηπιαγωγών και ΠΕ 61 Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ71 Δασκάλων Ε.Α.Ε. υποβάλλουν τα δικαιολογητικά υποχρεωτικά σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των λοιπών κλάδων τα υποβάλλουν υποχρεωτικά σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα υποψήφια μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται σε ειδικά διαμορφωμένη έντυπη αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και υπόδειγμα της οποίας περιλαμβάνεται στην πρόσκληση.

Στην αίτηση αυτή καταγράφονται αναλυτικά τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, τα οποία εν συνεχεία κατατίθενται, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του υποψηφίου, μαζί με την αίτηση, επί αποδείξει κατάθεσης/παραλαβής, σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Δεν απαιτείται εκ νέου η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του ΥΠ.Π.Ε.Θ., εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παραλαμβάνουν και ελέγχουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, όπως αυτά ορίζονται στην οικεία προκήρυξη του ΑΣΕΠ, και καταχωρίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψήφιων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που τηρούνται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει το ΑΣΕΠ για την ολοκλήρωση της καταχώρισης.

Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψήφιων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που θα υποβληθούν στο ΑΣΕΠ θα διασταυρωθούν με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) με τα αντίστοιχα στοιχεία που είναι καταχωρισμένα στους ηλεκτρονικούς φακέλους των εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Ο.Π.Σ.Υ.Δ. και όποτε κριθεί αναγκαίο από το ΑΣΕΠ, θα αποστέλλονται σε αυτό τα σχετικά δικαιολογητικά των υποψηφίων.

Τέλος σύμφωνα με τον νόμο που επιτρέπει τις προσλήψεις και εντός προεκλογικής περιόδου προβλέπεται η κάλυψη των οργανικών θέσεων των ο.τ.α. από προσωπικό που κατατάχθηκε σε προσωρινούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν.4483/2017 και οι προσλήψεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα αφού ήδη είναι σε εξέλιξη η υποβολή των αίτησεων

Αντωνόπουλος Γιώργος
Από το Blogger.