Header Ads

Αλβανία: Σύγκρουση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης με την αστυνομία

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης της Αλβανίας συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην προσπάθειά τους να κατακλύσουν το κτίριο της Βουλής σε διαμαρτυρία εναντίον της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη Washington Post. Πιο συγκεκριμένα κατηγορούν την κυβέρνηση για διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα. 

Οι χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης - της οποίας ηγείται το κεντροδεξιό Δημοκρατικό κόμμα - συγκεντρώθηκαν το Σάββατο μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, με επικεφαλής τον Λουζλίμ Μπάσα, προχώρησαν προς το πρωθυπουργικό Μέγαρο και προσπάθησαν να περάσουν την αστυνομική γραμμή, πετώντας βόμβες καπνού και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Επιπλέον, φώναζαν «Ράμα, φύγε». Η αστυνομία τους απομάκρυνε με δακρυγόνα και κανόνια νερού, προκαλώντας τραυματισμούς σε μερικούς. 

Η αντιπολίτευση, οι βουλευτές της οποίας έχουν παραιτηθεί από τις έδρες τους στο κοινοβούλιο, αρνείται να συζητήσει με τον Ράμα, ζητώντας υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του, για να προετοιμάσει τις πρόωρες εκλογές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει από νωρίς προστατευτικό κλοιό στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ενώ οι πρεσβείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση τους διαδηλωτές.

Πηγή: Washington Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.