Header Ads

Έγκλημα στην Εκκλησία του Χριστού

Αυτές οι επιθέσεις εγείρουν πολλά ερωτήματα:

1. Δεδομένου ότι οι τρομοκράτες ταξίδεψαν από την Αυστραλία στη Νέα Ζηλανδία, πώς έλαβαν αυτές τις ποσότητες όπλων και πυρομαχικών καθώς και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό;

2. Ένας από τους τρομοκράτες δημοσίευσε φωτογραφίες του οπλισμού του δύο ημέρες πριν από την επίθεση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Γιατί δεν κατεδιώχθη ή τουλάχιστον παρακολουθήθηκε;

Αρχικές πληροφορίες από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας δείχνουν ότι συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε άτομα, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση σχεδιάστηκε από τρομοκρατική οργάνωση που έχει επιρροή και δεν αποτελεί ατομική πράξη.

Η ζωντανή μετάδοση της επίθεσης στο Facebook μπορεί να έχει μόνο ένα σκοπό: να υποδαυλίσει το μίσος και να προκαλέσει αντίδραση. Μέσω αυτού του βίντεο, είναι προφανές ότι οι δράστες είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι στη χρήση όπλων. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η οργάνωση διαθέτει χώρους για εκπαίδευση;

Αυτό που συνέβη στη Νέα Ζηλανδία παρέχει επίσης ορισμένες απαντήσεις:

Η ρατσιστική ρητορική πολλών δυτικών ηγετών και αξιωματούχων είναι μια σημαντική αιτία της στροφής του κόσμου προς θρησκευτικό πόλεμο.

Τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το διεθνές σύστημα ευθύνονται άμεσα για την άνοδο του διαθρησκειακού μίσους και του πρόσφατου μίσους εναντίον των Μουσουλμάνων. Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, φυλή, εθνικότητα, χρώμα, ενώ ο ρατσισμός είναι ένα δυτικό ”προνόμιο”.

Πρέπει να τονιστούν ορισμένα ευαίσθητα σημεία:

Όταν ένα ρωσικό αεροπλάνο (ευλογημένο με ιερό νερό) χτυπά σε μια μη στρατιωτική περιοχή στη Συρία, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Όταν ένα αμερικανικό χτύπημα βομβαρδίζει πολίτες στη Συρία και το Αφγανιστάν, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Όταν το καθεστώς Ασάντ σκοτώνει σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες τα τελευταία οκτώ χρόνια χωρίς αποτρεπτικό τρόπο, αυτό είναι το κορυφαίο στοιχείο της τρομοκρατίας και της υποκρισίας.

ΥΓ. Μόλις λίγα λεπτά (05.00 ώρα Ελλάδος) μετά τις επιθέσεις, έσωσα τα βίντεο και εικόνες του λογαριασμού του δράστη στο Twitter, ο οποίος διαγράφηκε λίγο αργότερα. Στο όπλο του γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες τη λέξη “Turkofagos”. Επιπλέον, έστειλε ένα μήνυμα στην Τουρκία όπου μιλάει για την επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Εύχομαι μόνο να μην έχει δεσμούς με τους Ελληνοαυστραλούς. Δεν θα αναρτήσω τα βίντεο επειδή αυτό είναι ακριβώς που θέλει. Δεν θα παίξω το παιχνίδι του.

Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την τοποθέτηση της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού. Μάθημα για όλους.

 

Εύα Ι. Κουλουριώτη
Από το Blogger.