Header Ads

Ερντογάν: Η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία δείχνει την αύξηση της εχθρότητας προς το Ισλάμ

Την πολύνεκρη επίθεση στη Νέα Ζηλανδία καταδίκασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως επιδεικνύει την αυξανόμενη εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, την οποία ο κόσμος παρατηρεί «με απάθεια».

«Με αυτή την επίθεση, η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, την οποία ο κόσμος παρακολουθεί με απάθεια και ακόμα και ενθαρρύνει εδώ και καιρό, έχει πάει πέρα από τη μεμονωμένη παρενόχληση, φτάνοντας στο επίπεδο των μαζικών φόνων» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας στην κηδεία ενός πρώην υπουργού, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News.

Υπενθυμίζεται πως το μανιφέστο του φερόμενου δράστη περιελάμβανε συγκεκριμένες αναφορές στην Τουρκία, την Αγία Σοφία και τον ίδιο τον Ερντογάν.

«Είναι ξεκάθαρο πως η στάση την οποία αντιπροσωπεύει ο φονιάς...έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τις δυτικές κοινωνίες σαν καρκίνος» πρόσθεσε, καλώντας τη Δύση να δράσει για να αποτρέψει παρόμοιες επιθέσεις. «Εάν δεν ληφθούν μέτρα, ειδήσεις άλλων καταστροφών θα ακολουθήσουν. Καλώ τον κόσμο, και ειδικότερα τη Δύση, να λάβουν γρήγορα μέτρα» είπε.

Σημειώνεται πως ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε πραγματοποιήσει κάποια στιγμή παρατεταμένη επίσκεψη στην Τουρκία, και ότι οι κινήσεις και οι επαφές του διερευνώνται.

(με πληροφορίες από Hurriyet Daily News, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.