Header Ads

Κοζάνη: Διαχειριστικός έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών με εισαγγελική παραγγελία

Κοζάνη: Διαχειριστικός έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών με εισαγγελική παραγγελία

Ξεκινά άμεσα ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης για την περίοδο 2013-14, εξαιτίας του ταμειακού ελλείμματος των 540.000 ευρώ, που εντοπίστηκε  το 2015, από ορκωτό λογιστή, ο οποίος ορίστηκε  με ομόφωνη απόφαση της  Οικονομικής  Επιτροπής της νυν Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Λευτέρη Ιωαννίδη.  Η υπόθεση αφορά την   διενέργεια έκτατου διαχειριστικού ελέγχου στα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου Κοζάνης, επί Δημαρχίας Λάζαρου Μαλούτα και με Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον Γιώργο Τζέλλο. Η έκθεση του ορκωτού λογιστή παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και στην συνέχεια  μεταβιβάστηκε  στον Εισαγγελέα Κοζάνης ο οποίος και αποφάσισε και την διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας η  Γενική Διεύθυνση  Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην σύσταση  ελεγκτικής ομάδας με δύο υψηλόβαθμους υπαλλήλους της υπηρεσίας, για τη διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Κοζάνης, με την απόφαση να αναρτάται στην Διαύγεια στις 28 Φεβρουαρίου 2019.  Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2019, ενώ αμέσως μετά  η  «Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου» που θα συντάξει η ελεγκτική ομάδα θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, για να αποφασιστεί εάν η υπόθεση μπει στο αρχείο η θα ακολουθήσει την δικαστική οδό.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Βαλαής στο Δήμο Κοζάνης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι οικονομικές υπηρεσίες  θα συνδράμουν στο έργο των ελεγκτών σε ότι χρειαστεί μέσα στο χρόνο που ορίζεται για την ολοκλήρωση του ελέγχου.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1448556
Από το Blogger.