Header Ads

Νέα Ζηλανδία: Αστυνομικοί συγκινούν μεταφέροντας λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας

Ενα από τα πολλά συγκινητικά σημειώματα, που άφησαν παιδιά μαζί με λουλούδια κοντά στον τόπο της σφαγής των αθώων από τους τρομοκράτες.

24 ώρες μετά την σφαγή στα δύο τεμένη της πόλης Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν να εκφράσουν την λύπη τους για τα θύματα. Φθάνοντας, ωστόσο, στην περιοχή διαπίστωναν ότι δεν μπορούν να πλησιάσουν στα δύο τεμένη, όπου χτύπησαν οι στυγνοί δολοφόνοι-τρομοκράτες.

Αποτέλεσμα: ένας μικρός λόφος από λουλούδια άρχισε να σχηματίζεται στην πιο κοντινή διασταύρωση, όπου οι αστυνομικοί είχαν διακόψει την κυκλοφορία προς τον τόπο της τραγωδίας.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Γιασίντα Άντερν πήγε κι εκείνη για να αφήσει λουλούδια στα δύο τεμένη. Εδώ μαζί με συγγενείς θυμάτων...

 Ξαφνιασμένοι, λίγο αργότερα, πολίτες και δημοσιογράφοι είδαν τους αστυνομικούς να σηκώνουν από το έδαφος μία μετά την άλλη τις ανθοδέσμες για να τις μεταφέρουν στο πορτ μπαγκάζ ενός περιπολικού. Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε για πολλή ώρα, μέχρι να μεταφέρουν όλα τα λουλούδια στο σημείο όπου ξεψύχησαν τα θύματα της επίθεσης.

 Σε αυτό το tweet με το βίντεο που ανήρτησε ένας δημοσιογράφος της αυστραλιανής τηλεόρασης, σχεδόν όλοι σχολίαζαν με συγκίνηση την στάση των αστυνομικών της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και την αυταπάρνηση που έδειξαν κυνηγώντας τους τρομοκράτες μέχρι να συλληφθούν, αλλά και την ευαισθησία τους που αποτυπώθηκε σε αυτή την μικρή πράξη συμπαράστασης προς τα θύματα...

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.