Header Ads

Πτολεμαΐδα: Παρουσίαση των 3 πρώτων δασικών χαρτών

Τους τρεις πρώτους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν σε επίπεδο διοικητικών ορίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, η Διεύθυνση Δασών Κοζάνης σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη.

Πρόκειται για τους δασικούς χάρτες των τοπικών Κοινοτήτων Ολυμπιάδας, Περδίκκα και Αγίου Χριστοφόρου, η ανάρτηση των οποίων αποτελεί "οδηγό" για την πορεία της σύνταξης και κύρωσης των Δασικών Χαρτών, όχι μόνο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αλλά και των υπόλοιπων επτά περιφερειακών ενοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Έχουμε την τύχη και την τιμή να είμαστε ο πρώτος δήμος, όχι μόνο της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που σε τρεις τοπικές κοινότητές μας αναρτώνται δασικοί χάρτες και βαίνει προς ολοκλήρωση η κύρωσή τους» δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Η κ. Βρυζίδου ανέφερε ότι η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα γνωρίζει εκ των προτέρων το χαρακτήρα των εκτάσεων και θα απαλλαχθεί από πολλές χρονοβόρες διαδικασίες. Η δήμαρχος ζήτησε από την πολιτεία την επίσπευση των διαδικασιών και για το υπόλοιπο του δήμου και ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

«Έργο τεράστιας σημασίας», χαρακτήρισε στο χαιρετισμό του στην διάρκεια της συνάντησης ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης την κατάρτιση και κύρωση των Δασικών χαρτών, γιατί, όπως εξήγησε «έχει ως αντικείμενο την καταγραφή και οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων, που διέπονται από το ειδικό προστατευτικό πλαίσιο των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας κατά τρόπο διαφανή, ακριβή και οριστικό».

Την ενημέρωση παρακολούθησαν πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των αρμόδιων τοπικών αρχών και φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.

Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση των τριών συγκεκριμένων δασικών χαρτών έχει γίνει στις 3 Δεκεμβρίου στους πίνακες ανακοινώσεων της Δ/νσης Δασών και του Δασαρχείου Κοζάνης, του Δήμου Εορδαίας (Δημαρχείο) και των Τοπικών Κοινοτήτων Ολυμπιάδας, Περδίκκα και Αγίου Χριστοφόρου. Ενώ από τις 5 Δεκεμβρίου τρέχει η προθεσμία για υποβολή αντιρρήσεων κάθε ενδιαφερόμενου κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων Δασικών Χαρτών, η οποία λήγει στις 4 Φεβρουαρίου 2013 για όσους κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και στις 22 Φεβρουαρίου 2013 για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στο εξωτερικό.

Το έντυπο υποβολής αντιρρήσεων είναι διατίθεται στα γραφεία της Δ/νσης Δασών, του Δασαρχείου Κοζάνης, του Δήμου Εορδαίας και των προαναφερθέντων Τοπικών Κοινοτήτων. Επίσης, είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στις ιστοσελίδες του Υ.Π.Ε.Κ.Α., της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται στο γραφείο της Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης (Γραφείο Α.02 - πτέρυγα 1), στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Κοζάνης - Τ.Κ. 50100 Κοζάνη (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461053425, FAX: 2461053423), ή κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Κτηματολόγιο Α.Ε.






Από το Blogger.