Header Ads

Κλείνουν τα μουσικά σχολεία;

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για το κλείσιμο των μουσικών σχολείων:
Η επικείμενη πρόθεση του Υπ. Παιδείας να οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία αποτελούν συνειδητή επιλογή της μνημονιακής κυβέρνησης. Είναι εμφανές πως στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο πολιτισμός, η καλλιτεχνική δημιουργία και δραστηριότητα έχουν απαξιωθεί. Οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω της έλλειψης καθηγητικού προσωπικού και η απουσία μέριμνας για τη μεταφορά των μαθητών επιβεβαιώνουν την καταστροφική πολιτική που ακολουθούν οι εκφραστές των μνημονίων.

Απέναντι στα καθημερινά προβλήματα των μαθητών η κυβέρνηση προτάσει την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων τους. Ως Νεολαία Συνασπισμού στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών και μαθητριών, των γονιών και των καθηγητών και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπούν οι πολιτικές εκείνες που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς στο χώρο της παιδείας και μετατρέπουν την πρόσβαση στον πολιτισμό από δικαίωμα σε προνόμιο.
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια:
Αθήνα, στις 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος
Θεσσαλονίκη, στις 12.00 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους
Ηράκλειο Κρήτης στις 11.00 π.μ στην πλατεία Ελευθερίας.


Και η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

30 Γενάρη 2013,

μέρα αφιερωμένη στην μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 30 Γενάρη από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία απαιτώντας την επείγουσα κάλυψη όλων των διδακτικών κενών και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αυτά.

11 το πρωί στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος):

Διαδήλωση και μετά συναυλία στον ίδιο χώρο από τα μουσικά σχολεία της Αττικής με συμμετοχή πολλών και γνωστών ερμηνευτών (συμμετέχουν μαθητές γονείς εκπαιδευτικοί από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Αθήνας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου).

12 το πρωί Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους):

Μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδήλωση προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (συμμετέχουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας).

11 το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας):

Διαδήλωση στην περιφέρεια και μετά μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα στην Λόντζα (συμμετέχουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Κρήτης).
Από το Blogger.