Header Ads

Απειλές από τους Αστυνομικούς Κοζάνης - Ανακοίνωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης:
Αναφορικά με συμβάν που έλαβε χώρα στις 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 05:00 και κατά το οποίο συνελήφθηκαν 5 άτομα για αντίσταση και 1 για απειλή, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής. Κατ’ αρχάς η παρέμβασή μας γίνεται εκπροσωπώντας όχι την Υπηρεσία αλλά αποκλειστικά τους εμπλεκόμενους συναδέλφους-μέλη μας, στους οποίους άστοχα από μερίδα ανθρώπων αλλά και φορείς καταλογίζεται συμπεριφορά, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Κατ’ αρχάς να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Την 23/1/2013οι συνάδελφοι μας που εκτελούσαν υπηρεσία ενημερώθηκαν για κάδο απορριμμάτων που καίγεται. Όταν μετέβηκαν στο σημείο, διερχόμενοι πολίτες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς, ότι τον κάδο έβαλαν φωτιά νεαρά άτομα, τα οποία κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ελευθερίας. Μάλιστα δόθηκε και μία γενική περιγραφή (σχετικά με την αμφίεση κυρίως) των ατόμων. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν άτομα που ταίριαζαν με την περιγραφή, να έχουν μόλις πάει σε ταχυφαγείο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθησε έλεγχος των ατόμων, τα οποία αρχικά συνεργάστηκαν επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους. Η επόμενη αστυνομική ενέργεια ήταν να προσαχθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, προκειμένου αναζητηθούν οι μάρτυρες και γίνει ταυτοποίηση, εάν δηλ πρόκειται για τους δράστες της καύσης. Σε περίπτωση που δεν αποδεικνύονταν ότι επρόκειτο για αυτούς, σε διάστημα το πολύ μισής ώρας θα είχε τελειώσει η όλη διαδικασία. Η άρνησή τους να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς, η επιθετικότητα που επέδειξαν και κυρίως το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ήταν αρχικά (πριν την έλευση των ενισχύσεων) μόνο 6, σε αντίθεση με τους νεαρούς που ήταν 15-20 άτομα, οδήγησε τους νεαρούς να επιτεθούν κατά των αστυνομικών.

Εντούτοις με λύπη διαπιστώνουμε, τις τελευταίες ημέρες μέσα από το διαδίκτυο, να διακινούνται ανακρίβειες, σχετικά με αστυνομικές αυθαιρεσίες, ρατσιστική συμπεριφορά κτλ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι απόψεις αυτές ακούγονται από τους εμπλεκόμενους νεαρούς, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τη θέση τους. Το δυσάρεστο είναι ότι οι απόψεις τους ενστερνίσθηκαν από φορείς με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποία καταμαρτυρεί αυθαιρεσία στους συναδέλφους μας.

Γιατί θεωρείτε δεδομένο ότι υπάρχει αυθαιρεσία από πλευρά των συναδέλφων μας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κοζάνης και δεν έχουν όντως επιτεθεί οι νεαροί στους αστυνομικούς; Γιατί δεν διατηρείτε μια αμφιβολία ότι πράξαμε σωστά και μας καταλογίζετε πράξεις και νοοτροπίες που μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους; Είμαστε πολίτες και εμείς. Ένστολοι πολίτες, που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους υπόλοιπους συντοπίτες μας. Αλλά ως συνήθως εμείς γινόμαστε ο σάκος του μποξ, όταν υπάρχει κοινωνική ένταση, στα πλαίσια αναζήτησης μιας βαλβίδας εκτόνωσης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:

1) Οι συνάδελφοί μας ενήργησαν νόμιμα, επαγγελματικά και ως όφειλαν. Είχαν υποχρέωση να κάνουν όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από το Π.Δ. 141/91 για την ανακάλυψη των δραστών.

2) Ουδέποτε αστυνομικός- μέλος της Ένωσής μας λειτούργησε με κριτήριο την εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος ή τις πολιτικές πεποιθήσεις. Κρίνουμε πράξεις (όταν είναι παράνομες) και όχι ιδεολογίες.

3) Ουδέποτε από την πλευρά της Υπηρεσίας δόθηκαν εντολές προς αυτήν την κατεύθυνση. Εάν είχαν δοθεί θα το καταγγέλλαμε εμείς οι ίδιοι.

Τέλος, δηλώνουμε έτοιμοι, να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και να προσφύγουμε ενώπιον ποινικών και αστικών δικαστηρίων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και προσβολή της προσωπικότητας οποιουδήποτε μέλους μας, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Κοζάνη 31 Ιανουαρίου 2013

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ Αθανάσιος


Η Γεν. Γραμματέας
ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα
Από το Blogger.