Header Ads

Ακαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα

Ακαρπες, δυστυχώς, είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που έπεσε χθες σε χαράδρα 400 μ. στην κορυφή «Λάπατος» στο όρος Τύμφη, στην περιοχή του Πάπιγκου
Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ορειβάτηΣήμερα το πρωί το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε νέες έρευνες στο σημείο, οι οποίες, όμως, δεν απέδωσαν καρπούς.
Το σημείο πτώσης του ορειβάτη είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, ακόμα και για τους ίδιους τους διασώστες, λόγω της μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί σε «κορνίζες» (νοητό μπαλκόνι που δημιουργείται από πάγο στις κορυφές του βουνού εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ) και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή επιχειρούν 22 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ θα ξεκινήσει σύντομα νέα έρευνα με ιδιωτικό ελικόπτερο σε συνεργασία με την ΕΟΔ.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δ/ντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξη Λιάμο στο τηλέφωνο 6944 242315.
Από το Blogger.