Header Ads

Χρυσή Αυγή: «Είμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία» - Χουντικοί ύμνοι για το θάνατο Ντερτιλή

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, από τους πρωταίτιους της Χούντας του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής. Για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Έλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή. Και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος σε ομιλία στην Κρήτη είχε σηκώσει τη σημαία της Χούντας, μετά τη ανακοίνωση του θανάτου του Ντερτιλή δημοσιοποίησε στο blog του μια συνέντευξη «στη μνήμη του ήρωα Έλληνα στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή που πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος».


Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη στο αλβανικό κανάλι News24, αναφέρει πως «υφίσταται ακόμα το 'εμπόλεμο' με την Αλβανία». «Δεν έχει αρθεί επισήμως. Κατ΄ουσίαν είμαστε ακόμα σε πόλεμο. Σε πόλεμο είμαστε ακόμα», τονίζει.


Aftonomi.GR - Χρήστος Παππάς from aftonomigr on Vimeo.

Ο 91χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για «λόγους αρχής», όπως πολλές φορές είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας, σύμφωνα με τους οικείους του, της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Από το Blogger.