Header Ads

«Πόλεμος» μεταξύ Φωτόπουλου και Αδαμίδη - «Η ηγεσία του "Σπάρτακου" σε ρόλο υπονομευτή»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την στάση του Σπάρτακου σχετικά με το ΤΑΥΤΕΚΩ και την ολιγωρία στο θέμα λειτουργίας των ΠΕΚΑ.

Η ανακοίνωση:
Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Με έκπληξη διαβάσαμε, δυο μέρες πριν την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργιακής μας κινητοποίησης, το χθεσινό δελτίο τύπου του σωματείου «Σπάρτακος» που καταγγέλλει την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το ΤΑΥΤΕΚΩ για ολιγωρία στο θέμα λειτουργίας των ΠΕΚΑ.

Το πρώτο που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως ακόμα και αν ήταν έτσι τα πράγματα όπως λένε ότι δηλαδή ολιγωρήσαμε, εάν είσαι υπεύθυνος άνθρωπος ποτέ δεν κάνεις μια τέτοια καταγγελία και μάλιστα ανοικτή – δημόσια δύο μέρες πριν την απεργιακή κινητοποίηση !!

Δεν χρειάζεται δα και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι μια τέτοια ενέργεια όχι μόνο δεν βοηθά την συσπείρωση και την συμμετοχή αλλά απεναντίας λειτουργεί υπονομευτικά. Εκτός και εάν αυτό θέλεις.

Το δεύτερο που πρέπει να πούμε είναι ότι, εάν είσαι υπεύθυνος άνθρωπος, πριν καταγγείλεις, σηκώνεις το τηλέφωνο και ρωτάς.

Δεν το κάνεις μόνο όταν, ο στόχος σου είναι οπωσδήποτε να καταγγείλεις.

Το τρίτο και κυριότερο όμως δεν είναι ότι όχι μόνο δεν σήκωσαν το τηλέφωνο να ρωτήσουν τι έγινε, αν ξέραμε κάτι, αν το μάθαμε και τι ενέργειες έχουμε κάνει, αν έχουμε κάνει.

Το κυριότερο είναι ότι εάν τελικά έπρεπε να καταγγείλουν κάποιον, κατάγγειλαν λάθος ανθρώπους.

Δεν είναι δουλειά της ΓΕΝΟΠ να ξέρει τι θέματα συζητούνται κάθε φορά στο Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Η ΓΕΝΟΠ αν δεν ενημερωθεί από αυτούς που οφείλουν να το κάνουν αν θεωρήσουν ότι το θέμα είναι κρίσιμο δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Όταν ενημερώνεται παρεμβαίνει.

Τέλος

Για να έχεις το ηθικό ανάστημα να καταγγέλλεις πρέπει να είσαι συνδικαλιστής με αξίες και βαθύτατο σεβασμό στις αποφάσεις του Δ.Σ.

Για να έχεις το ηθικό δικαίωμα να καταγγείλεις την ΓΕΝΟΠ που μάχεται πρέπει να έχεις παλέψει για την επιτυχία των αποφάσεων της.

Πρέπει να έχεις πρωτοστατήσει για να πετύχει η απεργία και όχι να την υπονομεύεις μην κάνοντας τίποτα απολύτως, για να βγεις αύριο όπως έκανες και την προηγούμενη φορά να πεις δημόσια (για να έχει να λέει και η κ. Μπακογιάννη ότι ο κόσμος συμφωνεί με την πολιτική μας) ότι η απεργία απέτυχε.

Για να έχεις το ηθικό δικαίωμα να καταγγείλεις πρέπει να μπορείς να αναγνωρίζεις και να επικροτείς τα όποια θετικά, όπως την επίλυση των θεμάτων της μισθοδοσίας που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έβαλε το δικό της λιθαράκι αναγνωρίζοντας την συμβολή πολλών άλλων ακόμα.

Για να έχεις το ηθικό δικαίωμα να καταγγέλλεις πρέπει να έχεις σεβασμό στην αλήθεια και να μην παραποιείς και κόβεις κείμενα για να εμφανίσεις τον άλλον ως αλαζόνα.

Πρέπει να έχεις το κουράγιο γιατί τελικά χρειάζεται κουράγιο να γράφεις ολόκληρο το κείμενο των ανθρώπων που καταγγέλλεις και όχι το μισό.



Συγκεκριμένα ο «Σπάρτακος» έγραψε στην ανακοίνωση του, για να εμφανίσει την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως αλαζόνα, το εξής κομμάτι από την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ.

«με δική μας συμβολή λύθηκε το σημαντικότερο από τα ζητήματα που σας απασχολούσαν, το οποίο ήταν το θέμα της μισθοδοσίας» εντελώς «τυχαία» ξέχασε να βάλει την λέξη «και» που αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ και με την οποία η φράση γίνεται «και με δική μας συμβολή ……. το θέμα της μισθοδοσίας».



Κύριοι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Σοβαρευτείτε !

Σας βλέπουν οι συνάδελφοι.



Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Ο Πρόεδρος
Ν. Φωτόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Α. Καρράς
Από το Blogger.