Header Ads

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να γυμνάζονται πιο πολύ από τους άνδρες

Οι γυναίκες πρέπει να γυμνάζονται κατά 20% περισσότερο από τους άνδρες προκειμένου να αποκομίσουν τα ίδια με αυτούς οφέλη όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση.

Κι ενώ η άσκηση από μόνη της μπορεί να είναι αρκετή όσον αφορά την ενδυνάμωση αλλά και την απώλεια βάρους για τους άνδρες, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες οι οποίες πρέπει να προσθέσουν και την δίαιτα στο πρόγραμμά τους εάν επιθυμούν να αδυνατίσουν.

Την ανισότητα των δυο φύλων στο ζήτημα της άσκησης, της δίαιτας και της απώλειας βάρους παρατήρησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι οι οποίοι υπέβαλαν 72 παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 σε ένα πρόγραμμα καρδιοαναπνευστικής προπόνησης 16 εβδομάδων.

Παρότι όλοι γυμνάζονταν στον ίδιο ρυθμό, οι άνδρες ωφελήθηκαν περισσότερο από τις γυναίκες. Οι μύες τους δυνάμωσαν, η αντοχή τους βελτιώθηκε και έχασαν περισσότερο βάρος συγκριτικά με τις γυναίκες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι παρατηρήσεις ενισχύουν το επιχείρημα ότι οι άνδρες και οι γυναίκες ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στην άσκηση. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες έχουν εκ φύσεως περισσότερο μυϊκό ιστό από τις γυναίκες.

Οι μύες έχουν υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό σε σύγκριση με το λίπος και είναι ο λόγος που οι άνδρες κάνουν περισσότερες καύσεις σε ηρεμία. Από την άλλη μεριά οι γυναίκες φαίνεται ότι πρέπει να προσθέσουν και τη δίαιτα στο πρόγραμμά τους σε συνδυασμό με την άσκηση αν θέλουν να διατηρήσουν τη γραμμή του ή εναλλακτικά να γυμνάζονται προσπαθώντας κατά 20% περισσότερο από τους άνδρες ή για περισσότερο χρόνο.

Από το Blogger.