Header Ads

Ο Δήμαρχος Κοζάνης θεωρεί ότι άδικα ξεσηκώθηκαν οι πολίτες της Πτολεμαΐδας

Επιστολή σε τρεις υπουργούς -Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών- έστειλε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας για το θέμα των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης. Ο κ. Μαλούτας θεωρεί ότι ξεσηκώθηκε ένας ανεξήγητος θόρυβος σχετικά με την έδρα του νέου Νομικού Προσώπου.
Η επιστολή:
ΠΡΟΣ:

1)κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο
Υπουργό Υγείας
Αριστοτέλους 17
10187 ΑΘΗΝΑ

2)κ. Αντώνη Μανιτάκη
Υπουργό Διοικητικής
Μεταρρύθμισης
Λεωφ.Βασ.Σοφίας 15
10674 ΑΘΗΝΑ

3)κ.Χρήστο Σταϊκούρα
Αναπληρωτή Υπουργό
Οικονομικών
Κ.Σερβίας 10
10562 ΑΘΗΝΑ
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,


Στο ΦΕΚ 3486/Β΄/31-12-2012 δημοσιεύθηκε η υπ’ αρ. Υ4α /οικ. 123844 απόφασή σας με την οποία τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, αποτελούν εφεξής αυτοτελές και ενιαίο Ν.Π.Δ.Δ, με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο ΄΄Μαμάτσειο΄΄-΄΄Μποδοσάκειο΄΄», με έδρα την Κοζάνη.
Για δυο νοσοκομεία τα οποία το τελευταία διάστημα λειτουργούσαν υπό ενιαία διοίκηση ως διασυνδεόμενα, η οργανική τους συνένωση , χωρίς καμιά άλλη μεταβολή στην οργανική και λειτουργική τους συγκρότηση και δυναμικό είναι προφανές ότι αφορά ένα ζήτημα που σχετίζεται με την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα, ευθύνη αποκλειστικά κυβερνητική.
Με αφορμή την απόφαση σας αυτή ξεσηκώθηκε ένας ανεξήγητος θόρυβος σχετικά με την έδρα του νέου Νομικού Προσώπου.
Θεωρώ πως το κυρίαρχο ζήτημα της περιοχής μας δεν είναι αυτό της έδρας αλλά αυτό της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ζήτημα που δεν συναρτάται με την απόφασή σας και αποτελεί εν τέλει πάγια διεκδίκηση του Δήμου μας και της Περιφέρειας γενικότερα.
Όμως παρόλα αυτά και παρά το ότι η απόφαση σας έχει βασικά ‘’τεχνικά’’ χαρακτηριστικά ,κάποιοι επιμένουν να αγνοούν θέματα που σχετίζονται με:
-Τον ρόλο της Κοζάνης ως έδρας της περιφέρειας,
-Τον ρόλο της πόλης στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό,
-Την γεωγραφία της Δυτικής Μακεδονίας σε σχέση με τους οδικούς άξονες,
-Το μέγεθος των αστικών κέντρων αλλά το και το επιστημονικό προσωπικό που προσελκύει το καθένα
-Το ότι ο ζωτικός χώρος του Μαμάτσειου (Δήμοι Κοζάνης, Βοΐου, Σερβίων –Βελβεντού) μαζί με τους μετακινούμενους στον άξονα της Εγνατίας οδού αποτελεί το 40% του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργαστούμε στενά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Στο πεδίο αυτό πρέπει να επικεντρωθούν οι δικές σας και οι δικές μας προσπάθειες και όχι στον ορισμό της έδρας η οποία αυτονόητο πρέπει να είναι η έδρα του Νομού, της Περιφέρειας, το μεγάλο αστικό κέντρο.

Συνημμένα:
Άρθρο του Δημάρχου που
δημοσιεύτηκε στις 22-1-2011
Αποτελέσματα της Απογραφής
Πληθυσμού 2011
3) Χάρτης Γενικού Χωροταξικού Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
4) Χάρτης Δ.Μακεδονίας

ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Από το Blogger.