Header Ads

Από το Μάρτιο το Επίδομα Ανεργίας σε επαγγελματίες.

«Ενημερώνουμε τα μέλη ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους λόγω της κρίσης.
Οι προϋποθέσεις και το ύψος τους επιδόματος εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας υπό Υπουργό Γ. Βρούτση και τη συμμετοχή των διοικητών των Ταμείων.

Το επίδομα θα μπορούν να λάβουν ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (δικηγόροι, μηχανικοί) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ύψος του επιδόματος θα είναι 360 ευρώ κι θα χορηγείται για χρονικό διάστημα από 3 έως και 9 μήνες.

Δικαιούχοι του Επιδόματος είναι όσοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και μετά, εφόσον είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης και εισόδημα έως 30.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012, εφόσον όμως δεν είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχετική πρόβλεψη θα υπάρξει και για επαγγελματίες που βρέθηκαν εκτός αγοράς πριν το 2012.

Εκτιμάται ότι για την καταβολή του επιδόματος θα διατεθούν50 εκ.ευρώ και μέσα στο 2013 Θα καταβληθεί σε 20.000 δικαιούχους.

Η σχετική διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ως το τέλος του μήνα.»

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.