Header Ads

ΓΕΝΟΠ: Ανακοίνωση για τους συναδέλφους στο Ασφαλιστικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισες –οι
Όπως σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων – μελών της δεν πρόκειται να σταματήσει εάν και εφόσον δεν επιστρέψουν πίσω στη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της όσοι από εσάς το επιθυμούν.
Συγκεκριμένα στην τελευταία ανακοίνωση που εκδώσαμε στις 3/1/2013 όταν και με τη δική μας συμβολή λύθηκε το σημαντικότερο από τα ζητήματα που σας απασχολούσαν το οποίο ήταν το θέμα της μισθοδοσίας με σεμνότητα παρά την επιτυχία γράφαμε:

«Συνάδελφοι, όπως σας είχαμε πει από την αρχή για εμάς τίποτα δεν τελείωσε. Ο αγώνας και η προσπάθεια μας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος και αυτό θα είναι όταν ο κάθε συνάδελφος ως υπάλληλος ΔΕΗ θα μπορεί εάν και εφόσον το επιθυμεί – χωρίς εμπόδια να επιστρέψει στη ΔΕΗ Α.Ε. και τις θυγατρικές της».

Ξεκινάμε αυτή μας την ανακοίνωση έτσι γιατί το μήνυμα που θέλουμε να σας στείλουμε για μια φορά ακόμα είναι ότι δεν είστε μόνοι είμαστε μαζί και θα είμαστε δίπλα σας μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός σας.

Σε σχέση με τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη η κατάσταση έχει ως εξής:

1) όπως θα είδατε όλοι, δυστυχώς η κυβέρνηση με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε στις 31/12/2012 έδωσε λύση μόνο στο θέμα της μισθοδοσίας υιοθετώντας το αντίστοιχο τμήμα της εισήγησης του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το άλλο σημαντικό κομμάτι που ρύθμιζε τα ζητήματα απόσπασης κατά τον καλύτερο τρόπο το αφήσατε εκτός απόφασης.

Ο λόγος είναι γιατί το Υπουργείο δεν θέλει να υπάρξει καμία μετακίνηση. Αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι «εμείς δώσαμε λύση στο μισθολογικό για να παραμείνουν εκεί».

Όμως πέρα και ανεξάρτητα από το τι λέει και θέλει το Υπουργείο η άποψη και η θέση μας είναι ότι όσοι συνάδελφοι μετά την αίτηση τους έχουν πάρει αποδέσμευση από το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ ή του ΙΚΑ η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να τους δεχτεί πίσω.

Γι αυτό και δημόσια εκφράζουμε τη διαφωνία μας με την απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ που περιορίζει τον αριθμό των όσων θα επιστρέψουν πίσω σε 62 εργαζόμενους (τους πρώτους 62 που έχουν αποδεσμευτεί)

Θέση μας είναι ότι από τη στιγμή που το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ ή του ΙΚΑ τους έχει αποδεσμεύσει η ΔΕΗ οφείλει να τους πάρει πίσω.

Η θέση μας αυτή δεν πηγάζει από μια ανεύθυνη προσέγγιση του ζητήματος ή για να φανούμε αρεστοί στους συναδέλφους.

Το 2008 από μια υποθετική προσέγγιση ότι πιθανά να ήθελαν να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι πίσω στη ΔΕΗ για να μην διαλύσει ο ασφαλιστικός φορέας εμείς είμαστε αυτοί που συμφώνησαν με την τότε Διοίκηση της ΔΕΗ να υπάρχει το ποσοστό 10%.

Αυτό έπρεπε να το λάβει υπόψη του ο ασφαλιστικός φορέας.

Από τη στιγμή που το αγνόησε και αποφάσισε την αποδέσμευση των συναδέλφων δεν θα είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αυτή που θα σταθεί απέναντι στους συναδέλφους.

Με αυτή την έννοια είμαστε δίπλα και μαζί με τους συναδέλφους μας.

Γι αυτό και ζητάμε ΤΩΡΑ και ΠΡΙΝ βγουν οι Υπουργικές αποφάσεις τοποθέτησης, είτε στον ΕΟΠΥΥ είτε στο ΤΑΥΤΕΚΩ είτε στο ΕΤΕΑ η ΔΕΗ να δεχθεί το σύνολο των συναδέλφων που έχουν πάρει αποδέσμευση από τα Δ.Σ των φορέων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ παρά την δική μας θέση εκείνο που αποδέχεται είναι το να δεχθεί πίσω και μόνο στη μητρική (γιατί με την μη υιοθέτηση ολόκληρης της εισήγησης του Δ.Σ. από την Κυβέρνηση το θέμα μετακίνησης στις θυγατρικές ακόμα δεν έχει λυθεί) το ποσοστό που προβλέπεται από την ΕΣΣΕ του 2008.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΒΙΑΣΥΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ;

Ο λόγος έχει να κάνει με το να προλάβει να αποδεχθεί το 10% του 2012 και 2013 πριν βγουν οι Υπουργικές αποφάσεις.

Η βιασύνη αυτή προκύπτει από το γεγονός του ότι το Υπουργείο δεν δίνει κανένα χρονικό περιθώριο διαλόγου και παρά το αίτημα να δώσει χρόνο προωθεί την υπογραφή των Υπουργικών αποφάσεων.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η άποψή μας είναι πως ο τρόπος που κινείται η επιχείρηση είναι πρόχειρος και αποσπασματικός.

Κατανοούμε το θέμα της πίεσης του χρόνου στη βάση της άρνησης του Υπουργείου να δώσει χρόνο, δεν κατανοούμε όμως το γιατί και διαφωνούμε στην ανακοίνωση της ΔΕΗ να αναφέρεται μόνο η εμπορία ως η μοναδική υπηρεσία που μπορούν να μετατεθούν.

Επίσης, δεν κατανοούμε και διαφωνούμε ριζικά και το χαρακτηρίζουμε αρνητικά το γεγονός του ότι στην ανακοίνωση της αυτή η Διοίκηση ζητά από τους συναδέλφους μας να αποφασίσουν σε μια μέρα χωρίς μάλιστα να αναφέρονται ακριβώς οι θέσεις που υπάρχουν.

Συνάδελφοι της Διοίκησης,

Πρώτοι αναγνωρίζουμε την καθοριστική συμβολή σας στην επίλυση του σημαντικότερου από τα προβλήματα (της μισθοδοσίας) όμως πρέπει να σας πούμε ότι η πίεση του χρόνου δεν μπορεί να δικαιολογεί καμία προχειρότητα.

Συνάδελφοι, κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση για μια φορά ακόμα σας λέμε ότι η δική μας η πίεση, ο δικός μας αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.


Για τη ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΚΑΡΡΑΣ
Από το Blogger.