Header Ads

Πράσινο φως για το πρώτο έργο στη Δυτική Μακεδονία από το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την θετική αξιολόγηση του πρώτου σταδίου, του έργου JESSICA για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που αφορά στο έργο «Δημιουργία Κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης κλειστής και ημερήσιας νοσηλείας» που θα κατασκευαστεί σε σύμπραξη της EUROMEDICA και 14 ιδιωτών γιατρών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9,8 εκατομμύρια Ευρώ, όπου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεισφέρει με το ποσό των 3 εκατομμυρίων Ευρώ, μέσω των πόρων του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA. Το έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Καραγιαννίων του Δήμου Κοζάνης.
Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής χαιρετίζει την ενεργοποίηση ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για το οποίο έχουν δεσμευτεί 15 εκατομμύρια Ευρώ και εκφράζει μια νέα αναπτυξιακή προσέγγιση.
Σημαντική στην υλοποίηση του έργου είναι η συνδρομή του Δήμου Κοζάνης που ωρίμασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις συνθήκες  για μια τέτοια επένδυση. Η ανταποδοτικότητα του έργου προς το Δήμο Κοζάνης αποδεικνύεται και από το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει με το φορέα.
Η Περιφέρεια συμμετέχει στην Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας διαμέσου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, η οποία με τη σειρά της εκπροσωπείται από τον Προϊστάμενό της Μπάμπη Κιουρτσίδη.

Από το Blogger.