Header Ads

Ο Σπάρτακος καταγγέλλει ΓΕΝΟΠ και ΤΑΥΤΕΚΩ για ολιγωρία

Την ΓΕΝΟΠ και το ΤΑΥΤΕΚΩ καταγγέλλει το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» για τη λειτουργία των ΠΕΚΑ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΕΝΟΠ & ΤΑΥΤΕΚΩ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΚΑ

Στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, που αφορά την «Οργανωτική δομή και λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ» (ΦΕΚ 38/14-01-2013), ΔΕΝ προβλέπεται η λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ταμείου και όλες πλέον οι υπηρεσίες θα διενεργούνται από την Κεντρική Υπηρεσία του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Είναι σαφές ότι μια τέτοια απόφαση σε ισχύ, θα σημαίνει ταλαιπωρία για ασφαλισμένους που ξεπερνούν τις 40.000 και θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα και δυστοκίες στην εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση των ζητημάτων τους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το προηγούμενο διάστημα παρακολούθησε στενά τους χειρισμούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστροφή των αποσπασμένων συναδέλφων στη μητρική ΔΕΗ και κατ΄επανάληψη εξέφρασε την πάγια θέση του για την «ανεξέλεγκτη» επιστροφή των συναδέλφων στη ΔΕΗ Α.Ε. (με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κατάσταση θα δημιουργούσε άμεσα και ουσιαστικά προβλήματα στις κενές θέσεις που θα δημιουργούνταν).

Σήμερα, την ώρα που η Ομοσπονδία θέλει να πανηγυρίζει για το ότι «με δική μας συμβολή λύθηκε το σημαντικότερο από τα ζητήματα που σας απασχολούσαν, το οποίο ήταν το θέμα της μισθοδοσίας» (θέμα για το οποίο συμφώνησε και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αφού πάγια θέση του ήταν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι να παραμείνουν στις θέσεις τους μισθοδοτούμενοι όπως προβλέπουν η ΕΣΣΕ και ο ΚΚΠ/ΔΕΗ), αυτή την ώρα λοιπόν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την ολιγωρία που προκλητικά επέδειξε η ΓΕΝΟΠ σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΤΑΥΤΕΚΩ επιτρέποντας –αφού δεν ανέπτυξε καμία δραστηριότητα και δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία προκειμένου να την αποτρέψει- στους υπουργούς να λάβουν την εν λόγω απόφαση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τη ΓΕΝΟΠ να σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας και να παρέμβει προς την κατεύθυνση που θα οδηγήσει σε αναθεώρηση της απόφασης που δεν προβλέπει τη λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΤΑΥΤΕΚΩ. Είναι το ελάχιστο χρέος που θα έπρεπε να καταβάλλει η ΓΕΝΟΠ υπέρ των 40.000 ασφαλισμένων που έδιναν και δίνουν τη ζωή τους ως εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι της ΔΕΗ, το ελάχιστο χρέος «υπέρ των πολύπαθων περιοχών και των ανθρώπων τους», όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν χάνει την ευκαιρία να επισημαίνει.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το ΤΑΥΤΕΚΩ να προστατέψει τους ασφαλισμένους του παρεμβαίνοντας, ώστε να μην ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση.

Γραφείο Τύπου
Από το Blogger.