Header Ads

ΓΕΝΟΠ: Γιατι αποφασίσαμε να απεργήσουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με την απεργία που προκήρυξε στις 31-1-2013 και στην οποία απαντά σε δύο βασικά ερωτήματα: (1) Γιατί αποφάσισαν να απεργήσουν και (2) ποιος είναι ο σκοπός και στόχος της απεργίας.

Η Ανακοίνωση:
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας, η ιστορική και ταξική ΓΕΝΟΠ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 31 Γενάρη 2013.

ü Πιθανά κάποιοι να αναρωτηθείτε

ü γιατί ;

ü Για ποιο λόγο πήραμε αυτή την απόφαση ;

ü Έπρεπε ή όχι ;

ü Ήταν δική μας δουλεία ;Ξεκινώντας από το πρώτο,

Ο λόγος της χθεσινής μας απόφασης πρώτα απ΄όλα και πάνω απ΄όλα δεν ήταν για να στηρίξουμε και να εκφράσουμε έτσι με αυτόν τον πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στα ΜΜΜ, που επί εβδομάδες τώρα μόνοι και αβοήθητοι όπως και άλλοι κλάδοι στο παρελθόν δίνουν σκληρό αγώνα για να μην τους μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους. Υπάρχει και αυτός ο λόγος στην απόφασή μας.

Όμως πρώτα απ΄όλα και πάνω απ΄ όλα έχει να κάνει με την αντιδημοκρατική, αυταρχική και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ.Απόφαση που ισοδυναμεί με την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Απόφαση που ισοδυναμεί με την κατάργηση του νόμιμου Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος μας να μπορούμε να απεργούμε και να αντιστεκόμαστε όταν μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους και σκλάβους.Η απόφαση αυτή βάζει στον πάγο, και στην κατάψυξη την συνδικαλιστική δράση και δείχνει πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση κάθε κλάδο εργαζομένων που τολμά να αντισταθεί.Ο λόγος που πήραμε αυτή την απόφαση,

ü Έχει να κάνει με την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του κάθε πολίτη.

ü Έχει να κάνει με την προάσπιση του δικαιώματος μας να μπορούμε να απεργούμε.

ü Έχει να κάνει με την προάσπιση του συνδικαλιστικού αγώνα.Αν συνάδελφοι σήμερα μείνουμε απαθείς σ΄συτό που έκαναν στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ, αύριο το ίδιο θα κάνουν και σ΄ εμάς. Αύριο θα έρθει η δική μας σειρά.

Αν τους αφήσουμε να ξεμπερδέψουν τώρα με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και στα ΜΜΜ λέγοντας «εμάς δεν μας αφορά» αύριο θα είναι αργά.Σε λίγες μέρες ανοίγουν το μέτωπο ΔΕΗ.

Σε λίγες μέρες, αν τώρα δεν αντιδράσουμε, το ίδιο θα κάνουν και σ΄εμάς, θα μας απαγορεύσουν να αντισταθούμε.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που μας οδήγησε στην απόφαση για απεργία.Όσον αφορά το αν ήταν δική μας δουλειά να πάρουμε αυτή την απόφαση όπως αναρωτιούνται κάποιοι ή ακόμα χειρότερα όπως λένε κάποιοι άλλοι ότι «αυτό δεν είναι δική μας δουλειά» η απάντηση είναι ότι όταν θίγονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού, όταν απαγορεύεται στην ουσία ο συνδικαλιστικός αγώνας τότε είναι δουλεία όλων μας.

Είναι δουλειά όλων των συνδικαλιστών και πρώτα απ΄όλα της ΓΣΕΕ.Θα ήμασταν ευτυχείς και δεν θα χρειαζόταν καν να συνεδριάσουμε αν αυτή την αυτονόητη απόφαση απάντησης στον αυταρχισμό της κυβέρνησης την είχε πάρει η ΓΣΣΕ Θα χειροκροτούσαμε και θα ακολουθούσαμε.

Δυστυχώς όμως εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον -όπως οι περισσότεροι λέτε- η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτός είναι ο λόγος που μας έχει φέρει σε ανοικτή διαφωνία.
Αυτός είναι ο λόγος που πήραμε εμείς αυτή την απόφαση.Αν το είχε κάνει, κανείς από εμάς δεν θα έμπαινε μπροστά.

Δεν θα χρειαζόταν να συνεδριάσουμε εμείς.Όσο δε για όσους λένε μα έβγαλε Δελτίο Τύπου η ΓΣΕΕ και το καταδίκασε , τι άλλο να κάνει ;

Η απάντηση μας είναι πως σε ενέργειες σαν και αυτές με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα δεν απαντάς με ένα Δελτίο Τύπου γιατί τότε το μήνυμα που στέλνεις στη κυβέρνηση την ώρα που σε αλυσοδένει είναι: προχώρα.Με βάση τα παραπάνω που είναι η βάση της απόφασης μας για την απεργία της Πέμπτης

Πρώτα απ όλα για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να μπορούμε να αντιδράσουμε χωρίς να μας επιστρατεύουν,

για να μην έρθει και η δική μας σειρά γιατί έρχεται

αλλά και για λόγους αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας στα ΜΜΜ σας καλούμε να δώσετε το παρόν σ αυτό τον αγώνα σ’ αυτή τη μάχη, που αφορά το δικαίωμα να αντιστεκόμαστε.Συνάδελφοι,Μην δώσετε το δικαίωμα με την στάση σας στην κυβέρνηση να πανηγυρίζει και λέει ότι , ότι θέλει το κάνει.

Μην δώσετε το δικαίωμα να λέει ότι όλοι κοιμούνται και κανείς δεν αντιδρά.Όσα οικονομικά προβλήματα και εάν έχετε σκεφτόμενοι τους συνανθρώπους μας που είναι άνεργοι άρα σε χειρότερη μοίρα απ’ εμάς κάντε το χρέος σας και δώστε το παρών.

Ο αγώνας είναι για όλους.

Ο αγώνας είναι για εμάς τους ίδιους.

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση καλούμε όλα τα σωματεία να κάνουν το αυτονόητο.

ü Να εκδώσουν ανακοινώσεις

ü Να βγάλουν προγράμματα περιοδειών

ü Να συμμετέχουν στελεχώνοντας τα συνεργεία.

Η επιτυχία του αγώνα εξαρτάται απ’ όλους μας .

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Ο Πρόεδρος
Ν. Φωτόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Α. Καρράς


Δείτε την τοποθέτηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο έκτακτο ΔΣ (21/1/2013)

27/1/2013 Ομιλία Ν.Φωτόπουλου from pressgenop on Vimeo.

Από το Blogger.