Header Ads

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών των ιατρών του ΕΟΠΥΥ στις 31/1 και 1/2

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου.
Αφήνουν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11/2, σε περίπτωση που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών.

Αιτία των νέων κινητοποιήσεων η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου υγείας να «κουρέψει» τις παλαιές οφειλές των ιατρών κατά 20%. Οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ θεωρούν πρόκληση το προαναφερόμενο ποσοστό, καθώς το θεωρούν δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με το 1% για την φαρμακοβιομηχανία, το 3,5% για τους φαρμακοποιούς και το 8% για τις κλινικές.

«Αυτό το ποσοστό κουρέματος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον κλάδο καθώς οδηγεί ιατρεία και εργαστήρια σε οριστική αναστολή δραστηριοτήτων», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις -παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούλιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι οι ιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ και ενώ έχουν πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, ο οργανισμός, δεν έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους ιατρούς.

health.in.gr
Από το Blogger.