Header Ads

Εορτασμός της Παιδείας και των Γραμμάτων στην Κοζάνη

O εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε έπειτα από κοινή απόφαση των Διευθυντών των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων ως εξής:
Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9 π.μ. αντιπροσωπείες μαθητών όλων των Σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τη σημαία και με συνοδό τον Δ/ντή του Σχολείου, θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τη δέηση υπέρ των ευεργετών της Παιδείας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Αργυρόπουλος Ανδρέας, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων της Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας.

Την ίδια ημέρα και ώρα οι μαθητές όλων των τάξεων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και οι δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων και οι καθηγητές των Γυμνασίων, των ΓΕ.Λ. και των Ε.Π.Α.Λ. θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αντιστοίχως στους παρακάτω Ιερούς Ναούς της πόλεως Κοζάνης:

1. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου: Το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Ζολώτας Παναγιώτης, Δάσκαλος του 13ου Δ.Σ. Κοζάνης.

2. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων: Το 7ο και το 2ο Δημοτικά Σχολεία, και το 1ο Ε.Π.Α.Λ. Κοζάνης. Ομιλήτρια η κ. Παναγιωτίδου Μυροφόρα, Δασκάλα του 2ου Δ.Σ. Κοζάνης.

3. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου: Το 6ο Δημοτικο Σχολείο, η ΕΠΑΣ και το 4ο Ε.Π.Α.Λ., το 2ο και 5Ο Γυμνάσια Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Μαμάτσιος Εμμανουήλ, Υποδ/ντής του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης.

4. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης: το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο και το Πειραματικό Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Γάγαλης Ηλίας, Δ/ντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

5. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα: Το 8ο, το 9ο, και το12ο Δημοτικά Σχολεία και το 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλήτρια η κ. Εφραιμίδου Ευδοκία, Θεολόγος του 6ου Γ/σίου Κοζάνης.

6. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου: τα Δημοτικά Σχολεία Γ. Κονταρής και Χ. Μούκα καθώς και το 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

7. Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης: Το 10ο , το 17ο και το 18ο Δημοτικά Σχολεία, το 3ο Γυμνάσιο, τα 2ο και 4ο ΓΕΛ και 2ο Ε.Π.Α.Λ. Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Καραγιάννης Στέργιος, Θεολόγος του 1ου Γ/σίου Κοζάνης.

8. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής: Το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο «Χαρισίου Μεγδάνη» και το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Ομιλήτρια η κ. Παπαγιαννοπούλου Αθηνά, Δασκάλα του 11ου Δ.Σ. Κοζάνης.

Το διδακτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων θα εκκλησιαστεί στον ΄Άγιο Νικόλαο.


ΑΠΟ ΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ Π.Ε ΚΑΙ Δ.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.