Header Ads

Νέος κύκλος ερευνών για τον αγνοούμενο ορειβάτη

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Air Zermatt συμμετέχουν στον νέο κύκλο ερευνών για τον ορειβάτη που αγνοείται στο Πάπιγκο

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος της Ελβετικής διασωστικής οργάνωσης Air Zermatt μετέβησαν στα Γιάννενα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (www.hrt.org.gr) μαζί με τέσσερις Ελβετούς διασώστες, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας του ορειβάτη που αγνοείται στο όρος Τύμφη, στο Πάπιγκο.

Αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν στα Γιάννενα, ακολούθησε, με την καθοδήγηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Air Zermatt, ερευνητική πτήση με το ελικόπτερο Γιαννιώτη ιδιώτη επιχειρηματία, χωρίς, δυστυχώς, να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του ορειβάτη.

Στο μεταξύ, στο Πάπιγκο βρίσκονται ήδη 15 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ στην Κόνιτσα έχει εγκατασταθεί το κινητό κέντρο επιχειρήσεων της Ε.Ο.Δ. «Ερμής», που υποστηρίζει τηλεπικοινωνιακά και συντονιστικά την επιχείρηση. Η Κόνιτσα έχει επιλεγεί ως το καταλληλότερο σημείο, λόγω του ότι έχει πολύ καλύτερη οπτική επαφή με την περιοχή των ερευνών.

Σύντομα πρόκειται να ακολουθήσει και νέα πτήση με το ιδιωτικό ελικόπτερο.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες διεξάγονται παράλληλα και σε συνεννόηση με αυτές της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΜΑΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δ/ντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξη Λιάμο στο τηλέφωνο 6944 242315.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Δ., www.hrt.org.gr, μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για την εξέλιξη των ερευνών.
Από το Blogger.