Header Ads

Η Ραχήλ Μακρή προβλέπει αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία (βίντεο)

Ακολουθεί δελτίο τύπου της βουλευτού Π.Ε. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή με την ομιλία της επί του σχεδίου νόμου για την Κύρωση του Μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σήμερα πριν λίγες ώρες συζητήθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον Τομέα των Δασών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας»
Η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να περάσουν την κύρωση του μνημονίου χωρίς συζήτηση και τοποθετήσεις των διαφωνούντων.
Προσπάθησαν να το περάσουν με τα τρία λεπτά του εισηγητή και μετά να ψηφιστεί.

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαμαρτυρήθηκαν έντονα ώστε να συζητηθεί το σχέδιο νόμου και να ακουστούν όλες οι φωνές και οι απόψεις.
Η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ζήτησαν από τον πρόεδρο να δώσει κατά παρέκκλιση δέκα πέντε λεπτά τουλάχιστον, σε αυτούς που το καταψήφισαν στην επιτροπή ώστε να αναπτύξουν τις θέσεις τους και γιατί το θέμα είναι υψίστης εθνικής σημασίας και δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε τρία λεπτά
Για την ιστορία και όλως περιέργως το σχέδιο νόμου το ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ομιλία της εισηγητού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή :

ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν «ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

To Eλληνικό Κοινοβούλιο έρχεται σήμερα να επικυρώσει το μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των δασών μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010.
Όπως τονίσαμε και στη συζήτησης στην επιτροπή αυτό που φαινομενικά αποτελεί ένα αθώο ευχολόγιο συνεργασίας δύο κρατών μπορεί να αποδειχθεί εργαλείο αμφισβήτησης της Εθνικής μας κυριαρχίας στα χέρια της τουρκικής διπλωματίας.
Ο κίνδυνος αυτός εδράζεται στην ολιγωρία της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των δασών και των δασικών εκτάσεων και στην ιστορία της τουρκικής διπλωματίας.
Ποιο συγκεκριμένα η κυβέρνησή σας, για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, παρουσιάζεται απρόθυμη να ολοκληρώσει το κτηματολόγιο και αντί να προβαίνει στις ενέργειες εκείνες που θα συμβάλλουν στην ταχύτερη και αδιαμφισβήτητη οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων ο κύριος Υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι πρέπει να ξαναορίσουμε, με γενναιότητα τι είναι δάσος.
Εάν δεν ξέρετε ούτε καν τον ορισμό του δάσους πως προβαίνετε σε διεθνείς συνεργασίες για την προστασία του; Είναι πραγματικά άξιο απορίας.
Η αναφορά στο κτηματολόγιο δεν είναι τυχαία σας υπενθυμίζουμε ότι η κρίση των Ιμίων και οι τουρκικές διεκδικήσεις για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ξεκίνησαν σε διπλωματικό επίπεδο από την ρηματική διακοίνωση του τουρκικού πρακτορείου εξωτερικών στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα Στις 29 Σεπτεμβρίου 1995.
Η συγκεκριμένη Τουρκική ρηματική διακοίνωση γνωστοποιούσε στην Ελλάδα ότι τα Ιμια είναι Τουρκικά γιατί έχουν καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο Μπουγκλά του νομού Μπόντρουμ δηλαδή Αλικαρνασσού. Ελπίζω να το γνωρίζετε. Εάν όχι οφείλατε λόγω της θέσης σας.

Τι μας βεβαιώνει λοιπόν ότι εάν έρθουν στην χώρα μας τούρκοι υποτιθέμενοι εθελοντές, μέλη δήθεν κυβερνητικών οργανώσεων η και εμπειρογνώμονες και αναλάβουν την δασοπροστασία των νησιών του Ανατολικού αιγαίου ή της θράκης; Αυτή δεν θα είναι η αρχή της ένταξης των ανωτέρω περιοχών στο τουρκικό κτηματολόγιο;
Ή μήπως σκοπεύετε να επιτρέψετε την είσοδο της μισής Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Χώρα μας, με την υποτιθέμενη ιδιότητα των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων ή εμπειρογνωμόνων; Μάλλον δεν το έχετε σκεφτεί γι’ αυτό συμφωνείτε στο παρόν μνημόνιο να τους πληρώνετε και τα έξοδα διαμονής. Εύγε.
Στο ίδιο διάστημα που η Τουρκία θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που το παρόν μνημόνιο της δίνει, εσείς θα πασχίζετε ακόμα να βρείτε τον ορισμό του δάσους. Φυσικά λόγω της αναποτελεσματικότητας και της κωλυσιεργίας σας, δεν θα έχετε έτοιμο το Ελληνικό κτηματολόγιο προκειμένου να το αντιτάξετε ως ένα σοβαρό και στέρεο επιχείρημα στον τουρκικό ιμπεριαλισμό. Άλλωστε αυτή η Κυβέρνηση το μόνο που παράγει είναι φοβικά διλήμματα παίζοντας με τις ευαισθησίες του Ελληνικού Λαού για άδεια ράφια και άλλες θεωρίες συνωμοσίας. Δεν μας έχετε συνηθίσει σε σοβαρά επιχειρήματα.

Μην βιαστείτε να απαντήσετε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο παρόν μνημόνιο, γιατί σας υπενθυμίζω ότι στο σημείο ζ’ του δεύτερου άρθρου, ορίζεται «οποιασδήποτε άλλη μορφή συνεργασίας κριθεί απαραίτητη από τα Μέρη.».
Πιστευτέ αλήθεια πως θα τους σταματήσουν τα αόριστα και γενικόλογα προβλεπόμενα στο άρθρο 9.

Δυστυχώς η τουρκική πολιτική διεκδικήσεων είναι οργανωμένη και έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τη δική σας. Η πολιτική σας αυτή σας οδήγησε να μην κάνετε καν αίτηση στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στη Χίο από τη πύρινη λαίλαπα, που κατέστρεψε την οικονομία και το φυσικό περιβαλλοντολογικό πλούτο του νησιού.

Φυσικά γνωρίζετε ότι ειδικά με την καταστροφή των μαστιχόδεντρων στη Χίο, οι κάτοικοι έχασαν ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους και το νησί κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να γίνει οικονομικός δορυφόρος της Τουρκίας. Αλλά τα προβλήματα του Ελληνικού λαού δεν σας ενδιαφέρουν, όπως δεν σας ενδιαφέρει και η Εθνική κυριαρχία. Το μόνο που σας νοιάζει είναι η επιβράβευση από τους τοκογλύφους δανειστές.
Για να μην εξετάσουμε τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κυρίου Γιλμάζ για αντίποινα στα ελληνικά δάση. Γιατί εάν τις εξετάσουμε θα διαπιστώσουμε πόση σημασία δίνουν οι γείτονες στην προστασία των Ελληνικών δασικών εκτάσεων.

Θα κατανοήσουμε πόσο θέλουν να βοηθήσουν, ειδικά τώρα που η χώρα πλήττεται από την δημοσιονομική αποδιοργάνωση, που επέφεραν τα μνημόνια υποτιθέμενης σωτηρίας μας.

Με αυτά τα δεδομένα θέλετε να συνεργαστείτε με την Τουρκία για την προστασία των δασών;

Εάν θέλετε περισσότερα στοιχεία για τις προθέσεις της Τουρκίας και την ικανότητα σας στην ανάσχεση των προκλήσεων της σας παραθέτω και το ακόλουθο παράδειγμα:
Η Τουρκία που τον Αύγουστο του 2006, ζήτησε και πέτυχε από το Ανώτατο Στρατηγείο Ευρώπης του NATO, στο Βέλγιο να εκδώσει μια διαταγή (Aegean Islands Policy Guidance, 21.8.2006), με την οποία ουσιαστικώς απαγορεύει στα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ναυτικών μιλίων τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να πετούν δηλαδή πάνω από αυτά και να προσγειώνονται σ' αυτά.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο 1944 για να επιβληθεί αυτή η απαγόρευση πτήσεων, πρέπει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (μέση Αιγαίου και ανατολικά) να μην είναι ελληνικά. Με άλλα λόγια, με τη διαταγή αυτή το NATO θεωρεί ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν είναι ελληνικά και γι' αυτό απαγορεύει στα ελληνικά μαχητικά να πετούν σ' αυτά.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Πολεμική Αεροπορία δεν ανήκουν; Μήπως με το συγκεκριμένο μνημόνιο δίνεται την δυνατότητα πυρόσβεσης πιθανής φωτιάς, σε ελληνικά νησιά από τουρκικά εναέρια μέσα;

Ίσως κάτι τέτοιο σας εξυπηρετεί γιατί εξοικονομείτε χρήματα για το άλλο μνημόνιο, αυτό με τους τοκογλύφους δανειστές μας. Πάντως οι φόβοι για μια σταδιακή εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας από την πιθανή πυρόσβεση με τουρκικά εναέρια μέσα δεν είναι μόνο δικοί μας.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, υψηλόβαθμα στελέχη της πυροσβεστικής, χαρακτήρισαν «μεγάλο κίνδυνο» την προοπτική να κερδίσει μια τουρκική εταιρία τον Ελληνικό διαγωνισμό ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων
Για να συνοψίσουμε η πρόταση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Αποσύρετε το παρόν νομοσχέδιο. Επεξεργαστείτε το με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Προσθέστε τις ασφαλιστικές δικλίδες που θα εξασφαλίζουν την περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας από κάθε δυνατή επιβουλή και απαλείψτε κάθε μελλοντική προσπάθεια παρερμηνείας. Μόνο έτσι κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης θα μπορέσει να αναγνωρίσει τα θετικά και επιθυμητά αποτελέσματα μιας διεθνούς συνεργασίας σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Μην το αντιμετωπίζεται αποσπασματικά ως θέμα χαμηλής πολιτικής αξίας, γιατί η ιστορία δεν σας δικαιώνει.

Δεν πρέπει να φοβάστε ότι θα χαρακτηριστείτε αναποτελεσματικοί, εάν απαιτηθεί λίγος περισσότερος χρόνος για μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη προσπάθεια. Άλλωστε το παρόν μνημόνιο ήρθε στη Βουλή τρία χρόνια μετά την υπογραφή του.
Εάν αναλάβετε όμως τις βαρύτατες ευθύνες, που προκύπτουν από την επιμονή σας στην Κύρωση του παρόντος, δεν μας αφήνετε άλλη επιλογή από την καταψήφιση του.


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
Από το Blogger.