Header Ads

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση της Πτολεμαΐδας

To Τελωνείο Πτολεμαΐδας επισκέφτηκε την Τρίτη, 29/01/2013, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Εορδαίας, όπου και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Προϊστάμενό του κ. Δεδελετάκη Εμμανουήλ σχετικά με τη λειτουργία και το ενδεχόμενο υποβιβασμού του. Συγκεκριμένα ο κ. Δεδελετάκης αναφέρθηκε στο εύρος των αρμοδιοτήτων, στον όγκο της εργασίας και στα έσοδα του Τελωνείου Πτολεμαΐδας .

Ειδικότερα τόνισε ότι έχει την ευθύνη της εφαρμογής της τελωνειακής νομοθεσίας στην Π.Ε. Κοζάνης, όπου υφίστανται πολλές επιχειρήσεις , και ασκεί ελέγχους για τη νόμιμη διάθεση του λιγνίτη σε 4 ΑΗΣ της ΔΕΗ και για τη επιστροφή ΕΦΚ 70 επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ η υπογραφείσα- σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- ανάθεση έργου για την κατασκευή της 5ης μονάδας στη ΔΕΗ θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις εισαγωγές, τον έλεγχο και τα έσοδα για το Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

Έδωσε μάλιστα και πίνακα εσόδων του δημοσίου από το 2006 μέχρι το 2012 όπου φαίνεται η αυξητική πορεία των εσόδων που εισέπραξε το Τελωνείο, τα οποία από 1.467.295,01 το 2006 ανήλθαν σε 7.200.224,18 το 2012.Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο- στα πλαίσια του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών- του υποβιβασμού του από τη Β' στη Γ' τάξη , γεγονός που θα σημάνει δυσλειτουργίες στην Υπηρεσία, ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους εκτελωνιστές και πρόσθετες δυσκολίες για τους επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ πρότεινε για τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας σε κτήριο του Δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Εορδαίας καταγγέλλει τη γενικότερη αποψίλωση της περιοχής από τις υπηρεσίες, που μεθοδεύει η κυβέρνηση στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί . Η υποβάθμιση και το σταδιακό κλείσιμο Κλινικών του Νοσοκομείου, της Επιθεώρησης Εργασίας , του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), της ΔΟΥ, που φήμες την ξαναβάζουν σε περιπέτειες, του ΤΑΥΤΕΚΩ (ταμείο Ασφάλισης ΔΕΗ) και τώρα του Τελωνείου σηματοδοτούν τη σχεδιαζόμενη απαξίωση της Πτολεμαΐδας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολύπαθους κατοίκους της περιοχής.

Σε μία περιοχή, που χρόνια τώρα υφίσταται της κλιματικές συνέπειες της βιομηχανικής ζώνης με τα αυξημένα κρούσματα ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων, που λόγω του αυξημένου εργατικού δυναμικού της ελλοχεύει ο κίνδυνος της εκμετάλλευσης και της μαύρης εργασίας, που η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού της τα τελευταία χρόνια καθιστά αναγκαία την ύπαρξη υπηρεσιών και που οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μπορούν να αποφέρουν σημαντικά κέρδη στο Δημόσιο, είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζονται , να υπολειτουργούν και να κλείνουν οι παραπάνω υπηρεσίες. Σε μία πόλη, που από πληθυσμιακή άποψη και επιχειρηματικότητα είναι ισοδύναμη με έναν ολόκληρο νομό, είναι απαράδεκτη η αδράνεια της Περιφέρειας, που στην ουσία αποδέχεται και συναινεί στην υποτίμηση και την απαξίωσή, καθώς και οι υποτονικές αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής.

Η Κυβέρνηση θυσιάζει στο βωμό της μείωσης των λειτουργικών δαπανών ανθρώπινες ζωές , κοινωνικά αγαθά και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα, ενώ υπερασπίζεται με κάθε πολιτικό κόστος τα συμφέροντα των δανειστών, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών υποθηκεύοντας την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών. Καλούμε τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής σε εγρήγορση και δυναμική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις. Έχουμε καθήκον να αντιδράσουμε στην πολιτική που θεοποιεί τους αριθμούς και απαξιώνει τον άνθρωπο! Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον τόπο μας και να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας!
Από το Blogger.