Header Ads

Σκηνές που παραπέμπουν σε θηριοτροφείο μέσα στη Βουλή!

Πολλοί είχαν προβλέψει μετά τις εκλογές του Ιουνίου ότι η σημερινή Βουλή των Ελλήνων θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Τους τελευταίους επτά μήνες οι απόψεις αυτές δικαιώθηκαν αφού οι συνεδριάσεις είναι επεισοδιακές σχεδόν σε καθημερινή βάση. Βουλευτές ανταλλάσουν χαρακτηρισμούς, χειρονομούν, καθυβρίζουν και η κατάσταση γενικώς δείχνει να μη συμμαζεύεται!

Δυστυχώς, λένε ορισμένοι, το κανάλι της Βουλής δεν μετέχει στις μετρήσεις θεαματικότητας, διότι θα ήταν σίγουρα στα πρώτα κανάλια, ιδίως σε μια εποχή που πολλά κανάλια δείχνουν και ξαναδείχνουν τούρκικα σήριαλ εξοργίζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Διπλό κρίμα είναι το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δεν μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής. Διότι τότε θα είχαμε τη δυνατότητα να «απολαύσουμε» τους βουλευτές των περισσότερων κομμάτων να συναγωνίζονται σε... αμετροέπεια.

Πάρτε για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής ενώ εξεταζόταν ο πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών Σπύρος Πλασκοβίτης.
Ο διάλογος παρατίθεται αυτούσιος:

«Χρ. Μαρκογιαννάκης : Δεν επιτρέπω άλλες ερωτήσεις, λύεται η συνεδρίαση

Β. Καπερνάρος: Έχουμε κι άλλες ερωτήσεις, είναι σημαντικό για την ουσία

Αδ. Γεωργιάδης (προς Β. Καπερνάρο): Έκανες 400 ερωτήσεις, η 401η ερώτηση είναι η συγκάλυψη;

Ζ. Κωνσταντοπούλου(προς Πλασκοβίτη): Μην σηκωθείτε να φύγετε, είναι παράνομο…

Χρ. Μαρκογιαννάκης : Εγώ είμαι πρόεδρος, λύεται η συνεδρίαση

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σας κατηγορώ για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη

Αδ. Γεωργιάδης (προς Ζ. Κωνσταντοπούλου): Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου να σφάζετε κόσμο όπως και τότε

Χρ. Μαρκογιαννάκης : (βγαίνοντας): δεν μπορώ άλλο, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της λεκτικής αντιπαράθεσης ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χτύπησε τόσο δυνατά τοχέρι του στο τραπέζι που είχε μπροστά του που έσπασε το δάχτυλό του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Από το Blogger.