Header Ads

Επιστολή της Ραχήλ Μακρή προς τους πολίτες της Πτολεμαΐδας

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σ΄αυτή τη δύσκολη φάση για την πόλη μας, η κυβέρνηση έρχεται να υποβαθμίσει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και να βάλει λουκέτο στις κλινικές που εξυπηρετούν εκατοντάδες κόσμου. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια σχεδιάζουν. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι αποτέλεσμα κακής πολιτικής. Εμείς πρέπει να το ανατρέψουμε τώρα και να διεκδικήσουμε γιατρούς και προσωπικό.

Κατάντησαν το κόσμημα της Δυτικής Μακεδονίας να μοιάζει με κέντρο υγείας. Από τη στιγμή που η Δυτική Μακεδονία δεν έχει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Υπουργείο Υγείας οφείλει να μετατρέψει το Μποδοσάκειο σε ένα ισχυρό ίδρυμα με πληρότητα και δυνατότητες να εξυπηρετήσει όλη την περιφέρεια.
Μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου κάλεσα κατ’ επανάληψη τον Υπουργό Υγείας από τον περασμένο Ιούλιο να απαντήσει σχετικά, όμως ποτέ δεν έλαβα την απάντηση. Ζήτησα επίσημα να τον συναντήσω για να τον αναφέρω την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά ουδέποτε με δέχθηκε. Προτίμησε τις επισκέψεις των κυβερνητικών Βουλευτών λέγοντας ότι γνωρίζει το θέμα και θα μελετήσει τις εισηγήσεις. Για αυτά τα θέματα δεν μελετούμε, ενεργούμε. Δυστυχώς, η συμπεριφορά τους και η τακτική τους είναι ύποπτη.
Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να νοικιαστεί σε ξένα συμφέροντα. Το Μποδοσάκειο είναι περιουσία των Πτολεμαϊδιωτών, των Εορδαίων και ο Μποδοσάκης έδωσε τα χρήματα του για να υπηρετεί τους πολίτες της περιοχής και όχι να γίνει μέσο πλουτισμού των συμφερόντων.
Όλοι σαν μια γροθιά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πολιτική και να διαφυλάξουμε την οντότητα του Νοσοκομείου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούμε υποβάθμιση, το αντίθετο θα επιδιώξουμε την αναβάθμιση.
Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο που, ενώ έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια Ευρώ μέσω των ΕΣΠΑ για την υλικοτεχνική αναβάθμιση και τις υποδομές, κάποιοι είναι καταφανέστατο ότι θέλουν να εκχωρηθεί.
Η περιοχή δεν αντέχει την απώλεια των κλινικών και των δομών Υγείας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτοί που κυβερνάνε. Θα είμαι δίπλα σας στον αγώνα που δίνετε μέχρι τέλους! Το Μποδοσάκειο δεν υποβαθμίζεται!


Πτολεμαΐδα, 28/1/2013

Η Βουλευτής,

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Από το Blogger.