Header Ads

«Παγώνει» αύριο η Υγεία! Χωρίς νοσοκομεία και γιατρούς

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Υγεία που ξεκινούν κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη χρηματοδότηση ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ καθώς και εξόφληση των παλαιότερων χρεών. Πότε θα μείνουμε χωρίς γιατρούς και ιατρεία

Μπλοκάρει το σύστημα Υγείας αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου καθώς Νοσοκομειακοί Γιατροί, Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία καθώς και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Την Παρασκευή ξεκινούν 48ωρη επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ) ενώ την 1η Φεβρουαρίου διαγνωστικά κέντρα και εργαστηριακοί γιατροί κάνουν επίσης επίσχεση ζητώντας να μην κουρευτούν οι οφειλές του παρελθόντος. Οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν επισκέψεις και εξετάσεις από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) πάντως και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρούν ότι δεν είναι τυχαία η υποβάθμιση των νοσοκομείων ενώ επισημαίνουν ότι σκόπιμα διαρρέονται από την κυβέρνηση πλασματικά στοιχεία για την πληρότητα ώστε να μπορέσουν να μπουν με μεγαλύτερη ευκολία λουκέτα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα για το οποίο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία Σταύρος Κουτσιουμπέλης υπογράμμισαν πως γνωρίζουν ότι έχει δοθεί εντολή στο ΕΚΑΒ να μεταφέρει τους ασθενείς στο Αττικόν στο Χαιδάρι. Αποτέλεσμα το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα να παρουσιάζει πολύ μικρή πληρότητα (κοντά στο 22%) και να μεταφέρονται σταδιακά οι εργαζόμενοι στο Αττικόν.

iatropedia
Από το Blogger.