Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Με είπαν «Τσόκαρο», «Είσαι του πεζοδρομίου», «Είσαι Χούντα» και «Άει Σικτίρ»

 Της Ραχήλ Μακρή
Η παραπληροφόρηση δεν έχει όρια.
Όταν ο Δημήτρης Ψαθάς έγραφε το 1965 το σενάριο της ταινίας «Φωνάζει ο κλέφτης» δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα επιβεβαιώνονταν για μια ακόμα φορά εν έτη 2013.
Στη κύρωση του μνημονίου κατανόησης με την Τουρκία στο τομέα των Δασών, παρουσιάστηκαν πολλοί αυτόκλητοι υπερασπιστές των αυθαιρεσιών του προεδρεύοντος στην προσπάθεια του να φιμώσει όσους διαφωνούσαν και είχαν στοιχεία να καταθέσουν.

Από μικρό κορίτσι έχω μάθει να λέω την αλήθεια όσο πικρή και εάν είναι. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι επισήμανα στην κ. Βούλτεψη ότι η αντιστασιακή δράση του πατέρα της δεν συνάγει με την στάση της για εκποίηση της Εθνικής Κυριαρχίας Σαφές, καθαρό και απλό. Επίσης έχω μάθει να μην απαντώ σε νιαουρίσματα και κλάματα που παραποιώντας τα λεγόμενα μου καλούν τον “δάσκαλο” να με κάνει βάλει στη θέση μου.
Για αυτούς τους λόγους όταν διαπιστώνω αυτό το επίπεδο από τους υπερασπιστές της διαστρέβλωσης του αυτονόητου αποχωρώ. Άλλωστε ούτε η παιδεία μου, ούτε οι χριστιανικές αρχές μου, επιτρέπουν να απαντώ σε χαρακτηρισμούς «Τσόκαρο», «Είσαι του πεζοδρομίου», «Είσαι Χούντα» και «Άει Σικτίρ». Η ηθική μου υπόσταση κρίνεται από τα έργα μου, η οικογένεια μου και οι άνθρωποι που με κάλεσαν να τους εκπροσωπήσω στο Εθνικό, ακόμα, Κοινοβούλιο με γνωρίζουν και μπορούν να την πιστοποιήσουν. Ναι στο πεζοδρόμιο αγωνίζομαι μαζί με τους άλλους Πολίτες αυτής της Χώρας Μια παρατήρηση μόνο για τους Βουλευτές που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο μνημόνιο. Όταν θα έρθουν οι δήθεν «ειδικοί» από την Τουρκία ζητήστε τους να σας μάθουν τι σημαίνει «Αει Σικτίρ». Θα διαπιστώσετε ότι αναφέρεται στην τουρκική αργό του ρήματος συνουσιάζομαι στην παθητική φωνή. Αυτές οι φράσεις χρησιμοποιήθηκαν εναντίων μου εντός της αιθούσης της Ολομέλιας. Δεν με αγγίζουν όμως, τους τις επιστρέφω και τους αφήνω να χαίρονται με το επίπεδο που διαθέτουν.
Εμείς γνωρίζουμε Ιστορία και έχουμε επίγνωση των ιμπεριαλιστικών πολιτικών της Τουρκίας. Γνωρίζουμε τον γείτονα μας για να μην του δώσουμε την ευκαιρία να γίνει εχθρός μας. Ελπίζω να το κάνετε και εσείς κάποια στιγμή για να ξέρετε τουλάχιστον τη λέτε.
Από το Blogger.